Geplaatst op 04 oktober 2018

Pak maa zelf eej: een kijkje in Hard en Ziel Middelburg

Morgen opent Hard en Ziel aan Turfkaai 3 in Middelburg! Vanavond is er eerst een feestje voor vrienden en bekenden, om even proef te draaien, dan is er nog een moment voor de landelijke pers en dan, vanaf 17.00 uur, is de zaak open voor het publiek. Zonder toespraken of andere gein. Gewoon, beginnen.

Het team was vanmiddag nog druk met alle puntjes op de i, maar we waren van harte welkom om alvast een kijkje te nemen. We werden rondgeleid door een trotse Paskal Jakobsen.

En die trots is wat ons betreft helemaal terecht. We vinden dat ze prachtig hebben voortgeborduurd op de basis die Bo Wesdorp legde. De zaak zit vol prachtige details, voelt warm en gezellig aan maar is op een of andere manier toch eenvoudig gebleven. Sober is niet het goede woord, maar het is ook verre van schreeuwerig. Gewoon mooi.

Van de gerechten hebben we nog niks geproefd maar de kaart is zéér veelbelovend. Van een het eigen bier en de eigen wijnen van Hard en Ziel proefden we dan weer wél een paar slokjes. Uitstekend!

Maar boven alles vonden we vooral de relaxte sfeer mooi. Iedereen heeft lol in de aanloop, ondanks de concentratie die nu nodig is. Edwin was bezig met Scrabble-letters (een terugkerend thema), maar schoof zonder haast aan met zijn sigaartje toen we buiten zaten te beppen aan die vertrouwde stamtafels. En ook Steffen Brinkhaus had zijn handen nog vol aan van alles, maar vond het geen probleem om even de tunes te laten horen die hij door de zaak kan laten schallen. “Aaaah…mogen we nog een keer die Super Mario Sound?”

Het is een aanwinst voor de stad mensen! We wensen het team heel veel plezier en succes!

www.hardenziel.nl/

Gerelateerd:

 

wijzijndestad.com/verhalen/bijna-open-hard-en-ziel-het-eetcafe-van-paskal-jakobsen-en-edwin-vinke/Meer verhalen over Hard en Ziel

Bijna open: Hard en Ziel, het eetcafé van Paskal Jakobsen en Edwin Vinke

Eindelijk is er meer nieuws over Hard en Ziel aan Turfkaai 3 in Middelburg! Eergisteren belde Paskal Jakobsen om een paar dingen uit te leggen. Die informatie delen we hier…

Lees meer

Hard en Ziel geopend aan de Turfkaai

We zijn niet van de recensies hiero, maar vandaag liep het gewoon zo dat we nog wel even terug kunnen komen op de opening van Hard en Ziel, vandaag. We…

Lees meer