array(4) {
  [0]=>
  int(44078)
  [1]=>
  int(44079)
  [2]=>
  int(44080)
  [3]=>
  int(44081)
}

Pasen vieren met de Middelburgse horeca, kennismaken met The Table Club

Pasen! Zelfs als je er niets mee hebt is er bijna geen ontkomen aan. Een dagje extra vrij. Eitjes tikken. Een gezellige brunch met familie of vrienden.

Ook dit feestje is dit jaar uiteraard anders dan anders, maar we weten wel dat veel ondernemers dit weekend ook iets extra’s doen. Winkels, maar zeker ook de horeca. We kunnen hier niet alles opsommen, maar het overzicht van bedrijven die bezorgen, of waar take away mogelijk is, staat nog steeds online, ook al zijn er inmiddels een paar gestopt met de service.

Het is het allerbeste om even te kijken op de pagina’s je favoriete zaken. We zagen zelf recent dat bijvoorbeeld Grand Café Brooklyn ook weer is begonnen, net als Brasserie De Huifkar Middelburg. VRIENDSCHAP cafe restaurant en De Herberg hebben voor dit weekend een speciale oesterbar ingericht, waar je allerlei lekkers kunt afhalen. Maar nogmaals: kijk gewoon even op de Facebook- of Instagrampagina’s van de afzonderlijke ondernemers, dan weet je alles.

Pasen is ook een mooi moment om twee startende Middelburgse onderneemsters in het zonnetje te zetten, namelijk Laura Den Boeft en Dore Priester. Zij begonnen vorig jaar ‘The Table Club‘. Daar wilden we toen graag aandacht aan besteden, maar je raadt al wat ook daar roet in het eten gooide. Daarom delen we nu maar gewoon een berichtje van de dames zelf, met foto’s van Saskia van der Eijk.

Laura en Dore schrijven:

“We hebben eigenlijk altijd al interesse gehad voor interieur en styling. Dat uitte zich met name in het regelmatig omgooien van onze eigen inrichting thuis en het mooi aankleden van etentjes en feestjes met vrienden en familie.

Op een avond in september organiseerden we met een groep vriendinnen een cocktailavondje en met zijn tweeën gingen we helemaal los op de tafelaankleding. We hadden dit eigenlijk nog nooit als duo zo gedaan, maar het bleek een groot succes! We kregen zoveel leuke reacties en de mensen uit onze omgeving bleven maar zeggen: “Jullie moeten hier echt iets mee doen!” Een week later zaten we samen voor een brainstormsessie en we bleken helemaal op een lijn te zitten qua stijl en ideeën.

Zo hadden we opeens ons concept op papier gezet en een naam: The Table Club. In oktober gingen we live en creëerden we content door tafels aan te kleden in een aantal woonwinkels in Middelburg. Ook kregen we de kans om een bruidstafel op te zetten in de Lasloods in Vlissingen. Toen ging alles weer op slot in Nederland en zijn we vooral achter de schermen bezig met het bouwen van onze website, creëren van content op Instagram (@tableclub_), netwerken en het verder opzetten van ons bedrijfje.

We doen dit naast een fulltime baan in de communicatie, dus het is vooral een uit de hand gelopen hobby. We blijven creatief, ook al zijn er nu geen feestjes, bruiloften of evenementen om aan te kleden. Ook in kleine gezelschappen is er van alles mogelijk en een mooie aankleding is altijd leuk, toch? Ook in coronatijd. We hopen dat er deze zomer weer wat versoepelingen komen, zodat we anderen blij kunnen maken met onze creatieve creaties! We kunnen niet wachten tot we een lange tafel voor een groot gezelschap kunnen aankleden waar uitbundig gegeten, geproost en gefeest wordt.”

Gelukkig maar dat dit duo nog een baan heeft naast dit project. Ze hebben geen haast. Maar we hopen wel voor hen dat die versoepelingen er snel komen, en ze lekker los kunnen met de tafelclub.

Vrolijk Pasen allemaal!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Actie voor en achter de schermen: Free Wim 0118 roept skaters op weg te blijven
Actie voor en achter de schermen: Free Wim 0118 roept skaters op weg te blijven

Anderhalve week geleden schreven we over de petitie voor het behoud van de skatebaan in de Veersepoort (of over het belang van een goed alternatief). Sindsdien gebeurde er van alles. […]

3 apr 2021
Afbeelding #003 voor het verhaal Ons Zeeland: alledaags Middelburg 1926-1941
Ons Zeeland: alledaags Middelburg 1926-1941

Oooh, wat een mooie aanwinst weer van de ZB! Sinds afgelopen vrijdag kunnen via de Tijdschriftenbank Zeeland zestien jaargangen van het tijdschrift ‘Ons Zeeland’ bekeken worden, uit de periode 1926-1941. […]

4 apr 2021
Afbeelding #011 voor het verhaal Schatgraven in Meliskerke met Luctor et Detector
Een helpende hand voor Luctor et Detector

Nee, natuurlijk is Johan Elzinga niet de enige (startende) ondernemer in Middelburg die het lastig heeft door de crisis, maar nu we lezen dat Luctor Et Detector zo kort na […]

4 apr 2021