Geplaatst op 20 juni 2016

Paskal Jakobsen is De Stad

Uit de serie ‘Stadsgezichten’ van Ton Stanowicki deze keer: Paskal Jakobsen. Zijn relatie met Middelburg belichten we het liefst met zijn eigen woorden, die hij op Facebook schreef op 20 december 2013. Dat bericht werd door duizenden mensen gezien (en gedeeld). Paskal was en is een ambassadeur. Paskal is De Stad!

Pleidooi voor Middelburg.

Geloof me als ik zeg, dat ik niets betaald krijg voor wat ik zodadelijk ga schrijven. Ik krijg niet eens mijn biertje gratis bij mijn stamcafé. Maar ik wil toch eens kwijt dat Middelburg, met grote voorsprong op alle andere middelgrote steden in Nederland, het leukst is.

Winkelen kan, er is genoeg van alles en het is weliswaar geen cosmopolitisch aanbod, maar voor de gemiddelde geweldige spijkerbroek moet je gewoon bij ‘Peter Christ’ zijn. Er zijn genoeg boetiekjes om te vinden wat je zoekt.

Stappen kan in Middelburg.

Wat heb je meer nodig dan een vers glas koud pils en een vriendelijke barman. Weliswaar ontbeerd Middelburg een echte goede discotheek of iets dergelijks, maar in Schuttershof is best een dansje te doen. Maar het beste ga je gewoon bij ‘De Tympaan’ of Cafe ‘Seventy Seven’ een biertje halen. Hun geschakelde terrassen bieden in de zomer de perfecte plek om de hele dag te drinken en te hangen.

Nu in de winter hebben de horeca heren de handen ineen geslagen en een massale tent op de plek van het zomerterras gezet. Hier kun je een maand lang genieten van een indoor/winter-terras. Er is nu een schaatsbaan op de markt waardoor het ineens helemaal winterstad nummer 1 is.

De beste tattoo haal je bij Rinus en Marec, het beste diner bij ‘In Den Gespleten Arent’, de beste wandeling over het Bolwerk (veste rondom Middelburg), beste lunch bij ‘De Vriendschap’, het beste appelgebak bij De Bommel’, het beste laatste drankje bij nachtcafe ‘De Rode Oortjes’, het beste strandbezoek in Dishoek (30 minuutjes fietsen), beste Pizza bij ‘Piccolo Italia’, beste boekhandel van Nederland is ‘De Drukkery’ op de markt. En Middelburg staat in de top 5 van mooiste steden qua architectuur.

…. Ik begrijp ook wel dat dit regelrechte reclame is voor Middelburg, maar ik houd van deze stad en ik wil het gewoon een keertje zeggen.

Zo zonde dan mensen massaal met de winter naar Duitsland rijden met grote bussen als er in Nederland ook zo veel leuks is. En ik merk nog steeds dat er over Zeeland een idee heerst van boeren die leven in het achterland. Dat is hier trouwens gelukkig ook, want je kunt in de zomer niets beters doen dan fietsen door de landerijen, maar, mijn punt is.

Middelburg Rulezzzz…

#paskal

www.stanowicki.com


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg