array(7) {
 [0]=>
 int(39612)
 [1]=>
 int(39613)
 [2]=>
 int(39614)
 [3]=>
 int(39615)
 [4]=>
 int(39616)
 [5]=>
 int(39617)
 [6]=>
 int(39618)
}

Perenbomen in de Nieuwe Burg

Hebben jullie ze al gezien, die vijf prachtige perenbomen op de Nieuwe Burg? Die zijn daar gisteren neergezet door Boomkwekerij en Tuinplanten Gerrit Luiten uit Middelburg. Ze zijn betaald door de gezamenlijke ondernemers in de straat, met ondersteuning van de VOM.

Terwijl de boompjes vanochtend werden besproeid en bemiezerd door Moeder Natuur kletsten we erover met Lien Lauret en Daniel Van Blerkum. Zoals jullie kunnen zien is er bij Lien sprake van liefde op het eerste gezicht. Als de boom groter was geweest was ze er misschien wel in geklommen.

Als je goed kijkt naar de foto’s zie je overigens ook dat er een paar winkelwisselingen zijn geweest. De koffiecorner Bij Lien is niet meer. Lien wilde er graag mee doorgaan maar ze liep daarbij tegen de beperkingen van bestemmingsplannen aan. Een terrasje was daardoor op korte termijn alleen mogelijk onder risiscovolle voorwaarden. Laten we het daar maar op houden. Daarom is Lien gestopt en huurt Intersport Erik het pand tijdelijk (tot september), voor een outletstore. Oude voorraden verkopen nu eenmaal beter in een eigen winkel dan vanaf een zolderruimte. Vanochtend om 11.00 was het er al behoorlijk druk in ieder geval. Wie of wat het pand gaat huren vanaf september is nog niet bekend, althans niet bij ons.

We zullen de komende tijd nog regelmatig schrijven over de Nieuwe Burg. Er zijn daar maar liefst zeven ondernemers die zich ook hebben aangesloten bij de VOM! Dit weekend nog het eerste stukje, over SNS Middelburg, een bank die verrassend veel weg heeft van een winkel en ook gewoon meedoet met alles wat de straat organiseert. Ook met deze bomen. Prima toch, die samenwerking?

Gerelateerd:

http://wijzijndestad.com/2017/07/12/evenementen-op-de-nieuwe-burg-middelburg-zomer-2017/

http://wijzijndestad.com/2016/08/19/lien-fashion-in-middelburg-breidt-uit/

Wil je ook een perenboom? Kijk dan eens op http://oldfruittrees.com. Oude Zeeuwse fruitbomen zijn hot, vraag dat maar aan GĂ© Henning, die op zijn beurt dan weer verliefd is op de boompjes van VRIENDSCHAP cafe restaurant. Hij fotografeert ze bijna dagelijks.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Wasstraat Kuzee geopend in Middelburg: de hele week gratis
Wasstraat Kuzee geopend in Middelburg: de hele week gratis

We hadden het er gewoon een beetje druk mee vandaag, maar tussen alle bedrijven door gingen we ook nog even koekeloeren bij de nieuwe vestiging van Autowaspark Kuzee in Middelburg. […]

1 aug 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal #Wijzijndeactie: uitpakparty in Hotel & brasserie Loskade 45
#Wijzijndeactie: uitpakparty in Hotel & brasserie Loskade 45

Uitpakparty Hotel & brasserie Loskade 45! #wijzijndeactie

1 aug 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal De genderneutrale Vleugelnoot van Middelburg
De genderneutrale Vleugelnoot van Middelburg

Stikhip, die oude Vleugelnoot van ons! Genderneutraal, alles. Daar haal je de landelijke pers mee. Johan Antheunisse blijft zich verwonderen: “De boom wordt weliswaar oud, dat is te zien aan […]

1 aug 2017