Geplaatst op 24 december 2014

Photos from Wij zijn De Stad’s post

Historie!

Deze keer een leuk inzending van Ella Paree- van Hilst, die een foto stuurt van vier heren in een schoenenzaak (tevens lederhandel) in het fraaie pand op Dam 25 in Middelburg. Op de foto zien we Leo van Hilst (haar vader), een onbekende, Nico van Hilst (haar oom) en Martinus van Hilst (haar opa). Van de lederhandel vonden we slechs kleine advertenties, maar als je even in de geschiedenis van het pand duikt ontdek je nog allerlei leuk dingen.

Zo is de aanduiding ‘apotheek’ op de voorgevel terug te herleiden tot apotheker Plankeel, die daar in de 19e eeuw was gevestigd. Over zijn zaak lazen we bijvoorbeeld dat hij ook deed in bloedzuigers, die hij kweekte in een tuin op het Molenwater. Na van Hilst was Groendijk’s textiel onder meer in het pand gevestigd. Veel later, tot 2002, zat pizzeria Forno Caldo nog in het pand. Prachtig toch?

Leo en Nico van Hilst waren overigens niet alleen schoenmakers, zij waren ook muzikanten. Van hun band The Rhythm Singers, samen met Jo Merk, staan diverse foto’s op Middelburg Dronk, ook uit de collectie van Ella. www.middelburgdronk.nl/wiki/Centraal_(3)/fotos

Zij waren de stad!

Tags:

Delen op