Geplaatst op 11 december 2014

Photos from Wij zijn De Stad’s post

We schreven het eerder deze week al: we vinden het niet alleen leuk om nieuwsgierig te lopen doen bij winkeliers en evenementen: eigenlijk vinden we alle panden en ondernemers in de binnenstad van Middelburg interessant. We bemoeien ons nergens mee, maar we weten graag alles eej 🙂

Zo liepen we maandagmiddag binnen bij Leonie Minderhoud, die van oorsprong uit Zoutelande komt maar al jaren in Middelburg centrum woont. Leonie werkt voor een baas maar heeft ook al een paar jaar een eigen praktijk voor beeldende therapie en begeleiding: ‘In Beeld’. Aanvankelijk was Leonie gevestigd in Sint Laurens maar tegenwoordig zit ze in de Simpelhuisstraat, in een pandje dat wij eigenlijk alleen kennen van foto’s van voor 1978, toen het nog een vervallen pakhuis was (zie de laatste foto van het album). Voor de rest weten we alleen dat van Staveren er in de jaren 90 een Fiets Service Center had.

We kennen Leonie al jaren, dus welkom waren we sowieso, maar we moeten ook eerlijk zijn: Leonie wilde best eens op de pagina van Wij zijn De Stad omdat ze op zoek is naar huurders, die af en toe -of regelmatig- gebruik willen maken van een van de drie ruimtes in het pand (de derde ruimte bevindt zich in een klein pandje achter het hoofdgebouw). Het liefst op maandagen en vrijdagen. Als ze alles alleen moet ophoesten redt Leonie het misschien niet, zo simpel is dat. En voor drie tientjes per dagdeel kun je er terecht! Dan zit je dus gewoon in een prachtpandje, op een zeer historische locatie (rond 1470 werd daar door Cellebroeders al een klooster gebouwd).

Je leest er meer over op www.beeldendetherapiezeeland.nl/ruimteverhuur

We hebben het natuurlijk ook nog gehad over de praktijk van Leonie. We vroegen ons af wat je nu eigenlijk kunt verwachten, als je bij haar in therapie gaat. Het voert te ver om daar diep op in te gaan (zie de site of het stukje in De Faam op www.deweekkrant.nl/artikel/2013/mei/28/3_disciplines_in_centrum_voor_vitaliteit_en_vormin/) maar we zagen een stel schitterende collafekaarten liggen, die het resultaat waren van een aantal ‘Soul Collage-sessies’. Daar hoef je dus niet eens voor te kunnen tekenen. En het is minder zweverig dan je denkt, heus.

Kortom, als je eens een mooie flexplek of vergaderruimte zoekt: die zijn te ook te vinden op onverwachte plekken in de stad!

Tags:

Delen op