Geplaatst op 10 december 2014

Photos from Wij zijn De Stad’s post

Gisteren waren we te gast op de sponsoravond van Zeeland houdt van schaatsen, bij de ijsbaan op de Markt. Nu gaat die avond vooral over een gezellig samenzijn in de bar bij de baan dus druk op het ijs is het dan niet. Toch was er een man die twee uur lang zwierde dat het een lust was. Het ontbrak alleen nog aan de pirouettes en dubbele Axels. Andere aanwezigen wisten te vertellen dat hij een zeer trouwe bezoeker van de ijsbaan is.

Dat maakte ons nieuwsgierig. We vroegen hem dus even naar zijn drijfveren. Dat leek hij maar een gekke vraag te vinden. “Zeg nu zelf: dit is toch een buitenkansje?” en vervolgens: “kijk nu eens naar dat stadhuis, met die lichten!”. We konden hem geen ongelijk geven. Die ijsbaan ligt daar gewoon prachtig te wezen, zeker in de avonduren.

De man (we vergaten zijn naam te vragen) bleek overigens geen Middelburger te zijn, maar een Domburger. Dat maakte hem echter niet tot buitenstaander. Toen we hem vroegen of hij een biertje wilde van de sponsor, glimlachte hij en kluunde naar binnen. “Ik bén hier een sponsor!”. Geweldig toch? De Walcherse gedachte! #ookhijisdestad

Tags:

Delen op