Geplaatst op 27 augustus 2015

Photos from Wij zijn De Stad’s post

Het busje van Cats Schilderwerken komen we dagelijks tegen in Middelburg Centrum. Soms staat de wagen maar een paar dagen op dezelfde locatie, maar het komt ook regelmatig voor dat hij er wekenlang staat. Het is maar net hoe omvangrijk een klus is. Nu zagen we dat busje van Marco ook vaak op het Koorkerkhof staan en wij dachten tot voor kort dus dat hij daar ergens in de buurt een zéér grote klus had. Mis. Marco parkeert daar gewoon omdat hij in de Reigerstraat woont. Wisten wij veel.

Wat wij ook niet wisten is dat de vriendin van Marco, Julia Keer, in april haar winkeltje heeft geopend in datzelfde pand, onder de naam Miss Juulz. Julia was onder de naam Nails Inn al langer actier op het gebied van nagelverzorging, manicure en visagie, maar sinds de naamsverandering en de verhuizing naar de binnenstad doet Julia meer. Bij Miss Juulz kun je ook terecht voor onder meer kleding, sieraden en interieurdingetjes, vaak met een Zeeuws tintje.

Toen wij twee weken geleden een kijkje gingen nemen bleken we Julia’s gezicht wel te kennen, maar we wisten niet goed waarvan. We hielden het maar op herkenning door het uitgaansleven in Middelburg. Julia was net met de nagels van een klant bezig, daardoor konden we mooi even gluren hoe dat dat in z’n werk gaat. Dat is voor (veel) mannen tenslotte geen bekend terrein. Terwijl ze bezig was vertelde Julia dat ze voor uiterlijke verzorging al heel wat vaste klanten had. Daar heeft de verhuizing niet veel aan veranderd. Maar de nieuwe locatie zorgt er wel voor dat steeds meer mensen haar ook weten te vinden voor de andere producten die ze verkoopt. Een deel van die producten is gemaakt door Walcherse bedrijven. Al die geinige Zeeuwse beeldjes worden bijvoorbeeld gemaakt door Hennie de Vlieger uit Arnemuiden, de lijsten met houten koppen en de spreuk ‘Luctor et Emergo’ zijn van Kluijfhout fotografie + interieur en die shirtjes achter de kassa bleken te zijn gemaakt door Connie de Nood, een dame die veel mensen nog zullen kennen van haar tijd als barvrouw bij Seventy-Seven.

Wij vinden al die samenwerkingsverbanden tussen de wat kleinere lokale en regionale ondernemers prachtig. Misschien is het zo dat het aanbod van producten rondom de Zeeuwse identiteit vrij groot is momenteel, maar het geeft zaken als Miss Juulz wel dat extraatje waardoor je langer blijft hangen in de zaak, óók als je niet tot de doelgroep behoort die daar handen en gezicht mooier komt laat maken.

www.nailsinn.nl/Home.html
www.figurenvanhenny.nl
www.banyanbuitenlandstages.com/organisatie.html
kluijfhout.com

Tags:

Delen op