array(3) {
  [0]=>
  int(23833)
  [1]=>
  int(23834)
  [2]=>
  int(23835)
}

Photos from Wij zijn De Stad’s post

Interessant! Marc Volleman van De Twaalfde Man Marketing & Communicatie uit Middelburg stuurde ons een persbericht over zijn onderzoek naar startende ondernemers in Zeeland. Ook Middelburg wordt er specifiek uitgelicht.

Marc schrijft onder meer:

“Het aantal Walcherse ondernemers dat voortijdig de handdoek in de ring gooit, is ook iets teruggelopen. In de eerste negen maanden van dit jaar hebben 453 Walcherse ondernemers een punt gezet achter hun carrière als ondernemer. Vorig jaar waren dit er nog 473 blijkt uit het onderzoek. De geluiden dat de economie iets beter draait, blijkt ook uit het lagere aantal Walcherse bedrijven dat is opgeheven. In de gemeente Middelburg sloten 193 ondernemers dit jaar hun deuren. Een kleine 10 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De verwachting is dat in de regio ook de komende tijd minder ondernemers zullen stoppen door een aantrekkende economie. Toch waarschuwt Volleman voor de hoog gespannen verwachtingen van de economie in Zeeland en de rest van ons land.”

en:

“Al jarenlang zijn detailhandel, horeca en persoonlijke dienstverlening favoriete sectoren in Zeeland om een eigen bedrijf te beginnen. Ook het aantal starters in de sector horeca en toerisme is toegenomen. Alle andere sectoren blijven gelijk of laten een lichte daling zien op de drie Walcherse gemeenten.

De vier grootste steden in Zeeland trekken uiteraard de meeste starters aan. Middelburg is, na Goes, de tweede gemeente in Zeeland met de meeste starters. Daar vestigden zich 261 jonge ondernemers in de eerste negen maanden van dit jaar. Eentje minder dan het jaar ervoor.”

Het volledige bericht is te vinden op http://goo.gl/HhCt3m

De foto van de Langeviele in Middelburg in 1974 is gemaakt door Jan Simonse en afkomstig uit de Beeldbank Zeeland van de Zeeuwse Bibliotheek.

Tags

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Daar hadden we dus nog nooit bij stilgestaan: “In Middelburg wemelt het nog van de gebakken straatnaambordjes. Ze zijn niet, zoals de bordjes van latere datum, óp de gevel aangebracht, […]

14 okt 2014
Afbeelding #000 voor het verhaal Op bezoek bij wijnwinkel 12% of meer
Op bezoek bij wijnwinkel 12% of meer

Nu staan wij van Wij zijn De Stad er niet bekend om dat we nauwelijks alcohol drinken maar gek genoeg komen we niet zo vaak bij de slijterij. Dat heeft […]

17 okt 2014
Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Gemeente Middelburg berichtte ons: Volgende week is het weer herfstvakantie. Ben je nog op zoek naar een actieve en leerzame activiteit voor de kinderen (vanaf ca. 8 jaar)? Loop dan […]

18 okt 2014