Geplaatst op 16 september 2014

Photos from Wij zijn De Stad’s post

Het idee was aanvankelijk om nu eens vroeg in de ochtend een kijkje te gaan nemen bij de HEMA in Middelburg. We hadden van een medewerkster namelijk gehoord dat het ontbijt van 1 euro (www.hema.nl/nieuws/ontbijt.aspx) een heus fenomeen is, waar mensen speciaal voor komen. Maar nog voordat het van een bezoekje kwam, lazen we dat de vestiging in de Lange Delft deze week een nieuwe inrichting heeft gekregen, waarin presentatietafels centraal staan. Alle vestigingen in Nederland krijgen die inrichting overigens: www.retailnews.nl/nieuws/jsOMz71ARWicoLK45Juoeg-0/hema-brengt-buitenlands-concept-naar-nederland.html

De HEMA in Middelburg bestaat in 2015 dertig jaar. In 1985 opende het concern een vestiging in het voormalige Citytheater (waar ook Restaurant Wöhler bij hoorde) aan de Lange Delft. In 2005 verhuisde de zaak naar het pand aan Lange Delft 31B, waar eerder V&D was gevestigd.

Het is grappig om in oude krantenartikelen terug te lezen dat in het begin niet iedereen blij was met de komst van een groot warenhuis. Ook toen ging de discussie al over de vraag of zo’n winkel in het centrum nu goed of slecht is voor kleine middenstanders. 29 jaar later zijn de geleerden het er echter wel over eens: de HEMA is goed voor de stad en heeft zeker een aanzuigende werking op het winkelpubliek. Mensen scoren er nog steeds ondergoed en huishoudelijke artikelen, maar ook vers, zogenoemde omfietswijnen én goedkope ontbijtjes, dus.

HEMA Middelburg heeft ook de sympathie omdat men bereid is samen te werken en deelneemt aan lokale initiatieven. Kijk maar eens naar de kleine fotoreportage op de pagina van Middelburg Rozenstad: www.facebook.com/MiddelburgRozenstad/posts/442527285887738 Dat is toch gewoon heel leuk? HEMA omhelst de stad, de stad omhelst HEMA.

Tags:

Delen op