Geplaatst op 02 september 2014

Photos from Wij zijn De Stad’s post

Een binnenstad als shirtsponsor van een voetbalelftal. Kent u dat? Het eerste elftal van Vv Zeelandia Middelburg heeft de primeur. Naast hoofdsponsor ING prijkt de stad Middelburg vanaf dit seizoen op de shirts van dit elftal. Een stukje stadspromotie bij het altijd lastige Tilburg, Breda of Hulst is mooi meegenomen, maar de doelgroep ligt veel dichter bij huis. Gewoon in Middelburg namelijk.

Deze vorm van sponsoring (en bijbehorende acties) is een van die manieren om ‘ons’ ervan te doordringen dat een sterke binnenstad van cruciaal belang is voor een culturele, sportieve en sociale stad. En dat je daarom zuinig moet zijn op je lokale ondernemer. Op de slager die het hockeyteam van je zoon of dochter sponsort. Op de drukker die de boekjes voor de zangvereniging schenkt. En op het café dat vijftien tassen betaalt voor je voetbalelftal. Daar is trouwens nog nooit iemand miljonair van geworden. Liefdewerk, voornamelijk.

Sportverenigingen drijven veelal op de steun van kleine lokale winkeliers en onze horeca. Die mensen waar wij al een tijdje van roepen dat zij de stad maken tot wat het is. Grote landelijke ketens voelen zich niet tot nauwelijks geroepen tot ondersteuning van sport en cultuur. Wij hebben Zalando, Bol, Decathlon, Albert Heijn en Mediamarkt in ieder geval nog nooit op een shirt van Bal op ’t Dak 5 kunnen ontdekken.

De sponsoring van Zeelandia Middelburg (een mooi uithangbord binnen de Middelburgse en Zeeuwse amateursport) komt op naam van de Vereniging Ondernemers Middelburg. Op de achtergrond dan. De ruimte op het shirt komt toe aan de binnenstad van Middelburg. Ieder tenue heeft z’n eigen kreet. Winkelen in Middelburg. Stappen in Middelburg. Genieten in Middelburg. Et cetera. Een leuke variant.

Een binnenstadscampagne op de sportvelden: het is te hopen dat er iets moois uit voortvloeit. In ieder geval werd er gisteravond na de presentatie al uitvoerig over gesproken in de kantine. Waar zowel ondernemers als de heren en dames 1 aanwezig waren. Met een biertje, een bitterbal en sterke verhalen. Het blijft wel voetbal tenslotte.

Tags:

Delen op