Geplaatst op 14 september 2015

Photos from Wij zijn De Stad’s post

Toen So-Low Middelburg nog maar net in de Lange Delft zat dachten wij dat het ging om een tijdelijke discounter of een pop-up store. Op zich is dat niet eens zo gek, want op de site van de keten lezen we dat het bedrijf zulke dingen ook doet (so-low.nl/#t/over-executieverkoop). Maar de winkel in Middelburg is een blijvertje, niks meer niks minder.

Eerder deze zomer nam filiaalmanager Jeffrey de Kam de moeite om deel te nemen aan de discussie over de koopzondagen in Middelburg. Dat was een serieus maar ook grappig gesprek. Het was bijna zover gekomen dat wij, van Wij zijn De Stad, een dagje mee zouden draaien in de winkel. Dat gebeurde uiteindelijk niet, maar we vonden het wel eens tijd voor een kennismaking I.R.L. met Jeffrey en zijn collega’s. We lopen dagelijks langs de winkel en zien er altijd drukte, maar waren er zelf nog nooit binnen geweest!

Ook tijdens ons bezoekje was het druk maar Jeffrey ontving ons hartelijk en vroeg gewoon even aan een collega of zij zijn werk wilde overnemen. Geen probleem. Toen we zeiden dat de winkel voor ons voelde als een kruising tussen Blokker, Xenos en Action moest Jeffrey lachen en beaamde hij dat daar iets in zit. Hij legde echter ook uit dat So Low zich veel meer richt op Impulsartikelen. Je vindt er wel huishoudelijke artikelen (heel veel zelfs) maar niet consequent. Er komen ook veel mensen om feestartikelen en trendgevoelige artikelen als Loombandjes. Die waren vorig jaar niet aan te slepen.

De keten bestaat nog maar sinds 2003 maar breidt in gestaag tempo uit. Afgelopen jaar van 15 naar 23. De vestiging in Middelburg is een van de kleinste. Jeffrey heeft het prima naar zijn zin en toen wij het aanbod bekeken konden we dat ook wel snappen: met zo’n diversiteit in je aanbod kan het niet anders dan dat je publiek ook divers is. Wil je een pollepel of die helicopter daar? Een varkensmasker of toch maar die bumpersticker? So Low heeft hoe dan ook meer dan we dachten!

Tags:

Delen op