Geplaatst op 05 juli 2015

Photos from Wij zijn De Stad’s post

Vandaag gaat er veel aandacht uit naar de aankomst van de Tour de France op Neeltje Jans, maar wist je ook dat Middelburg zijn eigen tour heeft? Op het Abdijplein, bij het Zeeuws Museum, gaat vandaag Tour d’Artistique van start. Dat ziet er geweldig uit! Van de site van het Zeeuws Museum:

“Van 3 mei tot 12 juli tourt de Tour d’Artistique door het land. De laatste standplaats is Middelburg. Van 5 (vanaf 16.00 uur) tot 12 juli staan de caravans opgesteld bij het Zeeuws Museum. Het grootste rijdend museum ter wereld is daar dagelijks te bezoeken.”

en:

“De caravans in de karavaan zijn gebaseerd op de verschillende verzamelingen die de Utrechtse kunstenaar en kunstverzamelaar Pet van Luijtgaarden in de loop van de tijd heeft verzameld. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Voor de kleintjes is er een knuffelcaravan, van top tot teen afgeladen met knuffels, maar ook caravans vol met boeken, ansichtkaarten en barbies horen bij de mogelijkheden, De Tour d’Artistique bevat 30 caravans, waarvan er 12 stuks te zien zijn op het Abdijplein.”

Een mooi evenement om mee te pakken na de altijd fijne koopzondag en @Kunst en Cultuurroute Middelburg, toch?

Meer informatie op
www.zeeuwsmuseum.nl/museum/programma/nieuws/2015/06/25/tour-d'artistique-abdijplein
en
tourdartistique.pvandeluijtgaarden.nl/

Tags:

Delen op