array(1) {
  [0]=>
  int(16364)
}

Pieter Slagboom winnaar van de Vleeshal Kunstprijs

De winnaar van de Vleeshal Kunstprijs is Pieter Slagboom (geboren 1956 in Valkenisse). Als winnaar zal hij samen met extern curator Julia Geerlings toewerken naar een tentoonstelling in de Vleeshal eind 2019.

De prijs stelt zich ten doel kunstenaars uit Middelburg te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. De prijs maakt deel uit van de subsidies die Vleeshal / Stichting Beeldende Kunst Middelburg uitreikt. De commissiesubsidie van de Vleeshal, bestaande uit Tamara Dees, Valerie Verhack en Rieke Vos, heeft uit de inzendingen 7 kunstenaars geselecteerd die in aanmerking kwamen voor een studiobezoek. De genomineerden waren: Annemiek Wolse, Giel Louws, Hans Overvliet, Marenne Welten, Nanda Runge, Pieter Slagboom en Ramon de Nennie. Julia Geerlings heeft als externe curator de studiobezoeken afgelegd en heeft de winnaar bepaald.

Dit jaar reikt SBKM/Vleeshal voor de tweede keer de Vleeshal Kunstprijs uit.
Kunstenaar Liesbeth Labeur won de SBKM/Vleeshal Kunstprijs 2013. In samenwerking met curator Laurie Cluitmans maakte zij de tentoonstelling ‘Nachthutje in de komkommerhof’.

Julia Geerlings over het werk van Pieter Slagboom:
“Ik ben gegrepen door het mysterieuze en absurdistische werk van Pieter Slagboom. Slagbooms potloodtekeningen verbeelden zijn innerlijke wereld. Ze zijn gevuld met persoonlijke symbolen en refereren naar de grote thema’s van het leven. In zijn eigenzinnige virtuoze tekenstijl van kronkelende en arcerende potloodlijnen in zachte kleuren ontvouwen zich ongrijpbare scenes, die soms rauw en dan weer vertederend voorkomen. Het grote monumentale formaat waarop Slagboom werkt, reageert op de directe omgeving en de architectuur van de plek. Ik voorzie een interessante dialoog tussen zijn werk en de architectuur van De Vleeshal.”

Pieter Slagboom had eerder onder andere tentoonstellingen bij Spaceburo Antwerpen, Bytheway Projects Amsterdam, Stedelijk Museum Schiedam en Krammig & Pepper Contemporary Berlijn. De tekeningprojecten Parma Violet (2010) en Salt (2017) zijn gepubliceerd bij Revolver Publishing in Berlijn.

Julia Geerlings (geboren 1985 in Amsterdam) is een onafhankelijke curator en schrijver werkend vanuit Amsterdam en Parijs. Geerlings schrijft onder andere voor Metropolis M en organiseerde eerder tentoonstellingen bij Oude Kerk Amsterdam, Kunstfort bij Vijfhuizen, Le Moinsun en Kunsthuis SYB.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal #Middelburg op Instagram, september-oktober 2018
#Middelburg op Instagram, september-oktober 2018

#Middelburg op Instagram in september en oktober. Normaal gesproken ga je dan uit van herfstbeelden, met gevallen bladeren, grauwe luchten en stormachtige taferelen. Niet in 2018. Voor de vorm hebben […]

19 okt 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Geopend in Middelburg: de pizzeria van Silvy's gusti e sapori
Geopend in Middelburg: de pizzeria van Silvy’s gusti e sapori

De nieuwe pizzeria van Silvy’s gusti e sapori is geopend aan Lange Noordstraat 6! Dat vonden wij een hele goede reden om vandaag meteen twee pizza’s te bestellen. Deze eerste […]

19 okt 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Over de Middelburgse agenda, dit weekend en in de komende weken
Over de Middelburgse agenda, dit weekend en in de komende weken

Hanzel Trompet zei het gisteren tussen neus en lippen door: “in Middelburg worden jaarlijks 35 festivals en andere grote evenementen georganiseerd.” Dat hebben we nog niet nageteld, maar we geloven […]

20 okt 2018