array(6) {
 [0]=>
 int(5913)
 [1]=>
 int(5914)
 [2]=>
 int(5915)
 [3]=>
 int(5916)
 [4]=>
 int(5917)
 [5]=>
 int(5918)
}

Plattegronden: de terrassen van Horeca Middelburg vanaf 1 juni 2020

In vervolg op het voorgaande bericht over de terrassen: hierbij ook de mail en de tekeningen die door Gemeente Middelburg naar alle betrokken horecaondernemers zijn gestuurd vandaag. Onderaan ook links naar de PDF-bestanden, die makkelijker vergroot kunnen worden.

De brief:

“Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag een besluit genomen over alle aanvragen tot uitbreiding van het terras per 1 juni aanstaande.

Het college heeft een positief besluit genomen op het grootste deel van de aanvragen tot uitbreiding van de terrassen. Qua periode voor de uitbreiding van de terrassen is gekozen voor de periode van 1 juni tot 1 oktober 2020.
Op enkele plaatsen treden er verkeerstechnische of teveel ruimtebeperkingen op om de aanvraag (geheel) toe te kennen. Veelal is er in die situaties wel een alternatief mogelijk.

Op de kaarten die in de bijlage bijgevoegd zijn, is per locatie zichtbaar welke uitbreidingen toegekend kunnen worden. In de kleur roze is de bestaande vergunning weergegeven. In de kleur geel de uitbreiding die toegekend kan worden. Dit is een globale kaart, in de praktijk en in de te verlenen vergunning voor de tijdelijke terrasuitbreiding, zal de exacte afmeting per terras gespecificeerd worden.

Tijdens de warenmarkt kunnen een aantal uitbreidingen niet worden gerealiseerd, dan dient de ‘kleinere opstelling’ gehanteerd te worden zoals altijd. Dit geldt in mindere mate voor de zaterdagmarkt.
Op de uitbreidingsterrassen mogen geen ‘vaste’ (verankerde) zaken zoals parasols en schermen worden geplaatst, wel verplaatsbare waar dat nodig is, ter beoordeling aan de vergunningverleners.

Als het terras significant verder van de lokaliteit is gelegen dan normaal, wordt ook maatwerk toegepast om uitgiftepunten in het terras toe te staan. We moeten er met elkaar wel voor zorgen dat een dergelijk punt nooit gebruikt kan worden, om mensen van consumpties te voorzien, die niet op het terras zitten. Het mag op geen enkele wijze gaan lijken op een evenement of het vormen van een samenkomst, het is puur exploitatie van een terras.

Alle aanvragen voor uitbreidingen binnen panden (pop-ups, etc.), worden apart beoordeeld en zijn buiten het besluit van vanochtend gebleven, hier komt zo spoedig mogelijk uitsluitsel over.

Voor wat betreft het betalen van precario over de terrassen wordt aan de raad voorgesteld om het tarief voor het gehele jaar te halveren, waarbij over de periode 16 maart 2020 tot 1 juni 2020, helemaal geen precario over terrassen hoeft te worden betaald.

Voor het verlenen van de tijdelijke vergunningen wordt wel het basisbedrag aan leges per vergunning in rekening gebracht (€ 55,70), het college heeft niet de juridische mogelijkheid om daarvan af te wijken.

Voor wat betreft aangevraagde verkeersmaatregelen, heeft het college besloten om geen routes af te sluiten voor autoverkeer. Wel is de inzet om het fietsverkeer en de fietsparkeermogelijkheden zoveel mogelijk buiten de binnenstad te realiseren. Zowel omwonenden als alle ondernemers worden over de verdere (verkeers-) maatregelen ook zo spoedig mogelijk geïnformeerd. In de bijlage treft u de kaart met te nemen verkeersmaatregelen ook aan.”

De PDF-bestanden:

https://wijzijndestad.com/wp-content/uploads/2020/05/2-Omgeving-Plein-1940-en-Markt.pdf

https://wijzijndestad.com/wp-content/uploads/2020/05/1-Omgeving-Damplein-en-Kinderdijk.pdf

https://wijzijndestad.com/wp-content/uploads/2020/05/3-Omgeving-Gravenstraat-en-Sint-Janstraat.pdf

https://wijzijndestad.com/wp-content/uploads/2020/05/4-Omgeving-Molenwater.pdf

https://wijzijndestad.com/wp-content/uploads/2020/05/5-Omgeving-Langeviele-en-Vlasmarkt.pdf

https://wijzijndestad.com/wp-content/uploads/2020/05/200525-bijlage-nota-BW-Tekening-verkeersmaatregelen-binnenstad.pdf

Zie ook:

Doorpakken: de bespreking van de terrasverzoeken van de Middelburgse Horeca

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Fifi Visser over de première van Tijdgravers in Cinema Middelburg
Fifi Visser over de première van Tijdgravers in Cinema Middelburg

Festivals en grote concerten kunnen we voorlopig wel op onze buikjes schrijven, maar dat betekent niet dat de Middelburgse agenda helemáál leeg is. Douwe Eisenga is bijvoorbeeld zó blij dat […]

27 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Ondernemers Middelburg ruimen zwerfafval op
Ondernemers Middelburg ruimen zwerfafval op

Goed bezig! Vanmiddag werd het zwerfafval in de binnenstad (de zogeheten kernwinkelstraten) opgeruimd door een bonte verzameling ondernemers. We zagen onder meer mensen van Café Bommel, BMK-interieurs, Hildernisse eten & […]

27 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De achterkant van De Stad: het gangetje tussen de Heren- en Sint Janstraat in Middelburg
De achterkant van De Stad: het gangetje tussen de Heren- en Sint Janstraat in Middelburg

We hebben ons er al lang bij neergelegd dat er talloze plekjes in de Middelburgse binnenstad zijn die we nog niet kennen. Soms is het logisch, bijvoorbeeld als het gaat […]

28 mei 2020