Geplaatst op 22 oktober 2019

Poll: Middelburgse winkels buiten centrum wel of niet open op zondagen?

Na het bericht van gisteren, over de tijdelijke sluiting van Albert Heijn Middelburg-Centrum, zagen we her en der veel reacties van mensen die zich afvroegen of er op de zondagen in die periode dan een andere supermarkt open is. Het lijkt erop dat dit niet het geval is. Middelburgers en al hun gasten moeten tijdelijk uitwijken naar Souburg of Vlissingen. Da’s opmerkelijk.

We namen contact op met een bedrijfsleider van een andere supermarkt. Die legde uit dat hij graag open zou gaan, maar dat het gewoon niet mag van de gemeente, althans niet buiten het centrum of Woonboulevard Middelburg ‘de Mortiere’. Dat is vastgelegd in de ‘Verordening winkeltijden Middelburg’, die je kunt vinden op decentrale.regelgeving.overheid.nl/…/1…/134147_1.html

Al die reacties roepen de vraag op hoe groot de behoefte is aan geopende supermarkten op zondag. Ons gevoel zegt: vrij groot. Maar dat is maar een gevoel he, dat zegt helemaal niks.

Wat denk jij? Zouden supermarkten en andere winkels meer vrijheid moeten hebben en gewoon open mogen zijn op zondag? Op Facebook kun je stemmen.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg