array(21) {
 [0]=>
 int(26331)
 [1]=>
 int(26311)
 [2]=>
 int(26321)
 [3]=>
 int(26313)
 [4]=>
 int(26326)
 [5]=>
 int(26315)
 [6]=>
 int(26322)
 [7]=>
 int(26320)
 [8]=>
 int(26324)
 [9]=>
 int(26318)
 [10]=>
 int(26319)
 [11]=>
 int(26323)
 [12]=>
 int(26328)
 [13]=>
 int(26312)
 [14]=>
 int(26325)
 [15]=>
 int(26327)
 [16]=>
 int(26329)
 [17]=>
 int(26316)
 [18]=>
 int(26330)
 [19]=>
 int(26314)
 [20]=>
 int(26317)
}

Preview: de verhuizing van Primera van ’t Westende

De afstand tussen het oude en het nieuwe winkelpand van Primera van t Westende is hooguit vijftig meter en tóch is de verhuizing van de winkel een grote stap, voor eigenaars Gaby Van T Westende en Leo Kieboom. Stel je toch ook eens voor. De ouders van Gaby begonnen hun tabakszaak al in Winkelcentrum Dauwendaele op het moment dat het werd geopend, in april 1973. Al die tijd zat de winkel daar, op nummer 87. Nu, 47 jaar later, wagen Gaby en Leo de sprong naar de overkant.

De verhuizing is niet de eerste verandering. De winkel is nu bijna 25 jaar een Primera. In de loop van de tijd werd het assortiment steeds verder uitgebreid, en de winkel ook een paar keer. Maar de ruimte was beperkt. Toen de apotheek en drogist aan de overzijde vertrokken zagen Gaby en Leo nieuwe mogelijkheden. De heropening morgenochtend, van een veel grotere zaak, met veel meer artikelen, is het resultaat van de plannen waar de twee al wat langer mee liepen.

Wij mochten vanmiddag alvast een kijkje komen nemen, toen het hele team nog druk in de weer was met de welbekende laatste puntjes op de i. We vonden het leuk, om te gast te zijn, want we zeiden het al vaker: een bezoekje aan Dauwendaele voelt voor ons altijd weer een beetje als thuiskomen. We bewaren enorm veel herinneringen aan die wijk. Dat geldt ook zeker voor het Winkelcentrum en voor de families van ’t Westende en Kieboom. Die kennen we letterlijk al van jongs af aan. Uit de wijk, uit de klas, dat soort dingen. Dan is het gewoon erg leuk om elkaar weer even te spreken en om te constateren dat de twee dik veertig jaar later nog altijd even hartelijk en belangstellend zijn. En is het mooi om te zien dat ze altijd zijn blijven groeien, als ondernemers.

Dat er ondertussen ook drie prachtige kinderen zijn die helpen in de winkels (Primera Vlissingen is ook van Gaby en Leo) en die op termijn misschien nog wel meer willen ook: dat maakt de cirkel mooi rond. Wij voelden ons opeens wel wat oud, toen we dochterlief vertelden over vroeger. Al dat gekke snoep dat we bij haar opa en oma kochten, van knetterkauwgum tot buizen vol felgekleurd poeder. En voetbalplaatjes. Onze eerste peukjes. De Hitkrant. Alles is anders nu, maar toch ook weer niet. De winkel en de handelswaar mag dan helemaal van deze tijd zijn, het gevoel blijft toch vertrouwd.

Van de oude apotheek en drogist zie je in de winkel niets meer terug, maar in de magazijnen en kantoorruimtes zijn er nog dingen die eraan herinneren. De marmeren trap naar beneden, en die raampjes die uitkeken over de zaak, waar de pillen werden gedraaid. Maar dát hoofdstuk is nu definitief gesloten. Het is aan Primera van ’t Westende om het volgende te schrijven. We hebben er alle vertrouwen in.

We wensen Gaby, Leo, de kinderen en de rest van het team (even een shout out naar Ilse die er ook al 22 jaar werkt!) heel veel succes en plezier met de nieuwe zaak!

Filmpje: op YouTube.

Afbeelding #020 voor het verhaal Preview: de verhuizing van Primera van ‘t Westende

 

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Verloting: houten kerstballen met silhouetten van Middelburgse monumenten
Verloting: houten kerstballen met silhouetten van Middelburgse monumenten

Houten ballen? Bestaan die echt? Nou en of. Kijk dan toch: houten Kerstballen, dames en heren! Houten kerstballen met de silhouetten van Middelburgse monumenten! En wij verloten hier vijf setjes […]

17 nov 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom bij de VOM, Fit Middelburg
Welkom bij de VOM, Fit Middelburg

Leuk! Ook Marieke Maas heeft zich met haar sportschool Fit Middelburg, die is gevestigd in de Zusterstraat, aangesloten bij de Vereniging Ondernemers Middelburg. Op de kop af vier jaar geleden […]

17 nov 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Gezocht: een verkoopruimte voor de producten van Atelier ‘s Heeren Loo en DusToch
Gezocht: een verkoopruimte voor de producten van Atelier ’s Heeren Loo en DusToch

Een oproep! We stellen deze vraag graag in het openbaar, om onze vrienden van Atelier ’s Heeren Loo, Lunchroom Dustoch en Wassalon de Zeepbel een beetje te helpen. Komt ‘ie: […]

18 nov 2020