array(4) {
  [0]=>
  int(9406)
  [1]=>
  int(22678)
  [2]=>
  int(22675)
  [3]=>
  int(15568)
}

Primeur: De Nieuwe School Walcheren is in de maak!

We kijken van steeds minder dingen op, eerlijk is eerlijk, maar gisteren stonden we ook weer even te stuiteren, toen we hoorden over plannen voor het oprichten van een nieuwe basisschool.

“We gaan binnenkort een nieuwe school beginnen.”

Huh! Hallo! Wat zegt u? Een school dus. De Nieuwe School Walcheren. We waren een en al oor, zeker toen ons verteld werd dat onder meer Lisanne Karman-Veenstra van Bib’s in de Langeviele hier onderdeel van uit maakt. Hoe dan? Wat dan? “Ga maar bij Lisanne langs, die vertelt jullie alles!”

En vandaag waren we bij Lisanne hoor. En ze heeft het uitgelegd. Is het ’t einde van Bib’s? Nope! Wordt het een bijzondere school? Daar heb je een goede kans van. Maar misschien ook wel een hele goede, dat laten we aan anderen.

Wat we wel steeds vaker horen en lezen is dat er veel behoefte is aan onderwijs dat tussen de gewone lagere scholen en Vrije School Zeeland in zit. Dat jonge mensen daar dan ook gewoon voor gáán, hoe dan ook, vinden we ook een mooie vorm van ondernemerschap.

Filmpje: https://youtu.be/dvhip4t8q4w

Vanaf vrijdag gaat de Facebookpagina van De Nieuwe School Walcheren live. Houd het in de gaten, als je dit interessant vindt!

Update: in tegenstelling tot eerdere berichtgeving heeft Ceriel Antheunisse toch iets minder in de pap te brokkelen gehad dan we dachten. Het zwaartepunt ligt bij Linde en Lisanne zo laat hij weten, na wat overrompeld te zijn door vele reacties.

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/welkom-bij-de-vom-bibs-middelburg/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een terugblik op 40 jaar Henk Sies Mode in Middelburg
Een terugblik op 40 jaar Henk Sies Mode in Middelburg

In september beloofden we dat we nog terug zouden komen op het feit dat Henk en Anneke Sies na veertig jaar stoppen met hun winkel, Henk Sies Mode. Daar is […]

28 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal PlantAardig Tafelen bij Silvy's Gusti e Sapori in Middelburg
PlantAardig Tafelen bij Silvy’s Gusti e Sapori in Middelburg

Lekker knabbelen aan een ficusfilet? Genieten van een Yuccasoep? We konden ons geen goede voorstelling maken van het evenement ‘PlantAardig Tafelen’, gisteravond in de Stationsstraat. We waren dus nieuwsgierig. En […]

29 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Modern Body Studio Angie verhuist naar de Segeersstraat in januari
Modern Body Studio Angie verhuist naar de Segeersstraat in januari

Jawel! Weer een nieuwtje dat naar buiten kan: er is een nieuwe bestemming voor het pand aan Segeersstraat 26, waar bijna vier jaar na de sluiting van de winkel de […]

29 nov 2019