Geplaatst op 17 oktober 2020

Proefrit: drie e-steps van Mediamarkt Middelburg

De elektrische step, kortweg e-step, is in zeer korte tijd enorm populair geworden in Nederland. De website Autobahn schreef in juni dat de verkoop ervan dit jaar is vervijfvoudigd door corona. In dat artikel reageerde ook Mediamarkt. Een woordvoerder van het bedrijf zei toen onder meer: “we schakelen hard op en leveren de steps nu in bijna alle winkels. We zien dat de elektrische steps de winkel uit vliegen.”

Dat vertelde Dennis Elshout van MediaMarkt Middelburg ons ook, toen hij ons in juli een demonstratie vliegen met drones gaf. Toen we vroegen of hij de e-steps t.z.t. ook eens wilde demonstreren stemde hij meteen in. Veel medewerkers van de vestiging op de Woonboulevard vinden het mooi, om de producten die ze verkopen te testen en te demonstreren.

Gisteren was het zover. Dennis en collega Conner zochten drie totaal verschillende steps uit, en reden die naar de weg achter de winkel. Dat is eigen terrein van Woonboulevard Middelburg. Geen onbelangrijk detail, want het gekke is dat je met de meeste e-steps, ondanks hun populariteit, officieel niet op de openbare weg mag rijden. Doe je dat toch, dan riskeer je een boete van 360 euro.

Het voertuig kan ook in beslag worden genomen. Of zoals Autobahn het omschreef: Hoewel de infrastructuur van Nederland met zijn vele fietspaden klaar is voor de steps als handige last mile vervoermiddelen, werkt de wetgever niet mee. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu houdt vast aan een kenteken voor de elektrische fietsjes.

Maar handig zijn de steps! En milieuvriendelijk. En cool. Het is wat ons betreft echt een hebbeding. In dit filmpje zie je waarom. MediaMarkt Middelburg heeft inmiddels een heel breed assortiment, die variëren in prijzen van tussen de 200 en 1000 euro. Voor ieder wat wils, als het ware.

Dat we gisteren uiteindelijk toch het diepst onder de indruk waren van een van de duurdere modellen, de Pro Mounts UrbMob gtS, kwam voor niemand als een verrassing. “Die is echt overpowered” stelde Dennis. Conner demonstreerde dat vervolgens met een grote grijns. Prachtig, maar toen we zelf vervolgens een stukje reden durfden we toch niet helemaal voluit te gaan. Opeens begrepen we dat verhaal over het kenteken wel een beetje.

Maar samengevat: e-steps zijn echt tof. Meer dan een gadget of een speeltje. Daar komt vast en zeker een goede oplossing voor.

Filmpje: op YouTube.

Het assortiment van Mediamarkt
Meer over de regelgeving
Het artikel van Autobahn
Dronevliegen met Dennis


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg