Geplaatst op 16 november 2016

Rauwe Soep! Een nieuw Middelburgs festival

Rauwe Soep! Als het gaat om nieuwe samenwerkingsverbanden in Middelburg zijn we één en al oor. Dat is gewoon tof voor de stad. Rauwe Soep, een mini-festival dat a.s. zondag in De Spot wordt georganiseerd, is een prachtig voorbeeld. Dat is een samenwerking tussen Bart Gabrielse (Kloveniersdoelen en De Drvkkery), Marc Maquelin (De Spot) en Hayo van Kaffee ’t Hof.

We gingen zojuist even buurten in de Vlasmarkt, waar Marc en Hayo uit de doeken deden waarom ze dit initiatief hebben genomen. Kort gezegd komt het erop neer dat ze vergelijkbare muziekliefhebberijen met elkaar willen verbinden en hopen iets neer te kunnen zetten dat uit zal groeien tot een uniek en terugkerend fenomeen. Het liefst met een wintereditie zoals die van a.s. zondag, en een zomereditie, bijvoorbeeld in de tuin van de Kloof. Als dat kan en mag, uiteraard.

Programmatechnisch gezien hebben we het hier over ‘muziek met een hoek(je) er af’ maar de insteek is wel laagdrempelig. Je kunt ’s middags prima vertoeven in De Spot met de kinderen erbij. Alleen bij J.C. Thomaz & The Missing Slippers, later op de avond, kun je er maar beter voor zorgen dat ze al zijn ingestopt. Want dat is gewoon ‘smerige, vuige rock ’n roll uit Rotterdam’, aldus Hayo.

Extra leuk is dat een deel van het interieur van Kaffee ’t Hof wordt verplaatst naar De Spot. Ook de Foyer zal optimaal gebruikt worden. En niet alleen het interieur wordt verhuisd: ook de keuken komt mee. Voor die 7,50 entree krijg je ook nog eens soep met een broodje als je daar zin in hebt en ’t Hof zorgt (tegen een schappelijk tarief) ook nog eens voor twee daghappen. Een vegetarische en een Meat Loaf.

Dat klinkt toch gewoon als het begin van iets heel moois? Het belooft in ieder geval gezellig te worden. Wij noteren het in de agenda!

www.facebook.com/events/664840643681255/


Delen op