Geplaatst op 20 december 2016

Regelgeving vliegen met drones steeds strenger, vooral in Zeeland

Morgen hebben we dan eindelijk die afspraak met Zuidwest 10. We willen dan graag in een kort filmpje vastleggen hoe Jan-Willem Jansen vliegt met zijn drones. De grootste die hij heeft weegt maar liefst vier kilo, en is tot van alles en nog wat in staat.

Een belangrijk punt is wel dat je als zakelijke dronevlieger aan bijzonder veel regels bent gebonden. Als amateur ook, trouwens. Veel van de dingen die wij zien in al die mooie video’s zijn helemaal niet toegestaan…en het wordt alleen maar strenger. Zo mag er sinds kort in grote delen van Zeeland helemaal niet meer worden gevlogen: www.dronewatch.nl/2016/12/20/overheid-voert-stilletjes-droneverbod-in-voor-grote-delen-van-zeeland.

De handhaving is nu nog een wat grijs gebied, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd. Daarom heeft Jan-Wilem al een heel traject doorlopen, door de benodigde certificaten te behalen en zijn drones te registreren bij het Luchtvaartuigregister. We hadden er geen idee van dat hij dat verplicht is. Enfin, morgen meer. Hierbij 9 foto’s die Zuidwest 10 vorige week nam. Legaal uiteraard 🙂

Alles over de regelgeving rondom drones is te vinden via www.dronewatch.nl/wet-en-regelgeving

Zuidwest 10 is te vinden op www.zuidwest10.nl.


Delen op