Geplaatst op 15 mei 2020

Restaurant De Eetkamer Middelburg stopt na 27 jaar

Wát zeg je? Is het echt waar? Gaat restaurant De Eetkamer stoppen?
 
Inderdaad, beste mensen: na zevenentwintig jaar stoppen Jan en Emma de Pree met hun mooie zaak in de Wagenaarstraat.
 
Dat is nogal wat. Maar we zeggen het maar meteen: van drama is geen sprake. Dat zullen we uitleggen. Jan en Emma stoppen dus niét vanwege de coronacrisis. Het is hooguit zo dat die periode wat meer ruimte gaf om na te denken, en om knopen door te hakken. Dat gebeurde dan ook. Emma deed haar werk nog altijd met veel plezier, maar heeft tegelijkertijd ook zin in haar pensioen. Eindelijk eens wat meer tijd voor de (klein-)kinderen! Eindelijk ook eens vrij in het weekend!
 
Jan begrijpt dat maar al te goed. Hij geniet op zijn beurt ook van al die dingen, maar híj vindt koken nog veel te leuk om er nu al mee te stoppen. Vanaf juli hoopt hij nog ergens een mooi keukenteam te kunnen gaan versterken. En let wel: dat hoeft heus geen restaurant te zijn in dezelfde geest en stijl als De Eetkamer. Iets heel anders lijkt hem ook geweldig.
 
Het stoppen betekent niet dat het restaurant nu al, van de een op de andere dag, is gesloten. In juni heropent De Eetkamer, volgens alle geldende richtlijnen van dat moment, en krijgen de vaste gasten nog een keer de kans om een laatste keer te dineren in de zaak. Op de Facebookpagina van de Eetkamer kun je daar meer over lezen, in een brief van Emma en Jan. Het gaat al behoorlijk hard met reserveringen, begrepen we.
 
En het pand? Dat is een verhaal op zich. Dat wordt in ieder geval in z’n geheel te koop gezet. Een dezer dagen verschijnen de details en de foto’s online bij Synchro Bedrijfshuisvesting BV. Vorige week kregen we een korte rondleiding door het pand (dat feitelijk bestaat uit twee panden) en we kunnen verklappen dat we veel verrassende dingen zagen. Die zolderkamers! Die keuken! Tof hoor.
 
Het was overigens nog altijd onze bedoeling om eens een uitgebreid item over Jan, Emma en de Eetkamer te maken. Dat liep steeds net een beetje anders dan verwacht. Toch doen we dat graag alsnog. Die allerlaatste avond zullen we zeker nog even ‘naar binnen stuken’ om een paar foto’s te maken en een fijn cognacje te drinken met het dit sympathieke stel en hun (oud-) medewerkers. Veel oude foto’s zijn er niet, maar tegen die tijd duiken we ook zeker nog in de geschiedenis van zowel de zaak als het pand. Een mooi verhaal is dat.
 
Voor nu zeggen we alleen maar: bedankt voor al die jaren, Jan en Emma. Dat jullie maar lekker mogen genieten van die laatste maand, en van alle dingen die daarna komen!
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg