array(8) {
 [0]=>
 int(23545)
 [1]=>
 int(23546)
 [2]=>
 int(23547)
 [3]=>
 int(23548)
 [4]=>
 int(23549)
 [5]=>
 int(23550)
 [6]=>
 int(23551)
 [7]=>
 int(23552)
}

Restaurant Scherp breidt uit

Mart en Dhani Scherp, van Restaurant Scherp in Middelburg, zijn ondernemers naar ons hart. Het stel nam in In augustus 2007 het voormalige restaurant Ten Weijngaert aan Wijngaardstraat 1-5 over en bouwde het uit tot een zaak met een hele goede naam, zowel binnen als buiten de stad. Scherp kreeg die goede naam natuurlijk vooral door de prachtige gerechten die er vriendelijk geserveerd worden, maar wat wij nu zo leuk vinden is dat Mart zich ook altijd zeer open manifesteert op sociale media. Hij is altijd aanspreekbaar op Twitter en Facebook, deelt behalve zijn successen ook mindere momenten, en hij is nooit te beroerd om deel te nemen aan bestaande initiatieven.

Zo is hij in de december altijd erg druk met het restaurant en zijn opmerkelijke afhaalservice rond de kerstdagen, maar gaf hij vorig jaar wel een driegangendiner weg in de Facebookgroep ‘Ik geef weg – Walcheren’. Natuurlijk is dat ook gewoon reclame maken, maar je moet het toch maar willen doen. Mart en Dhani willen dat dus. Super.

Op Twitter meldde Mart begin augustus ook dat hij eigenaar was geworden van de panden naast het Restaurant. Het was droevig om te vernemen dat Bloemen- en decoratiezaak ‘In de Verbeelding’ moest stoppen in de panden op nummer 9 en 11, maar we vonden het wel fijn om te lezen dat de panden een nieuwe bestemming zouden gaan krijgen.

Nieuwsgierig als we zijn liepen we eerder deze week de keuken van het restaurant even binnen, om te informeren naar de stand van zaken. Mart was uiteraard druk (hij gaf een elleboog in plaats van een hand, omdat hij juist met vis aan het werk was) maar nam toch even een half uurtje de tijd om ons rond te leiden in de panden.

We vonden het erg grappig om nu al een gedekte dis achter het raam te zien staan, want 1 ding is zeker: zover is het nog lang niet. Er moet nog ontzettend veel gebeuren aan de panden. Maar wat zijn ze leuk! Mart is nog wel druk in overleg met de wijze mensen die over de monumenten en beschermde stadsgezichten van Middelburg gaan, want niet alles kan zomaar aangepast worden. Maar hij heeft er inmiddels gelukkig vertrouwen in dat er een oplossing zal komen. Het is namelijk de wens om het bestaande restaurant uit te kunnen breiden, zodat er ook eens wat grotere gezelschappen ontvangen kunnen worden. Maar die tussenmuur kan er natuurlijk niet zomaar uit. Dan ben je al gauw een paar tekeningen verder.

In de meest rechtse panden moet uiteindelijk een Bed & Breakfast komen, met vier kamers. Die B&B zullen Mart en Dhani zelf exploiteren. Details over de opening en precieze invulling zijn er nog niet, maar als we Mart goed beluisterden heeft hij het allemaal al wel in zijn hoofd. Een man met plan!

Wat die plannen betreft liepen wij al wat langer met de brandende vraag of Scherp ooit nog wil proberen een Michelinster te behalen. Die vraag stelden we dus ook. “Nee hoor, niet hier.” Dat was een antwoord dat nieuwe vragen opriep, maar we namen er genoegen mee. Als hij het ooit -daar- nog wel eens gaat proberen, dan lezen we er vast wel iets over op Facebook of Twitter.

We duiken ooit ook nog wat dieper in de geschiedenis van het straatje. In de beeldbanken van de Zeeuwse Bibliotheek en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vonden we in ieder geval al wat moois uit de jaren 60. Het is toch al behoorlijk opgeknapt sinds toen. Mart stuurde zelf een nog veel oudere foto. Fraai!

Hoe het ook zij: we wensen Mart en Dhani veel succes met hun plannen! #zijzijndestad

Ook leuk: Een recente video van Scherp op de Markt in Middelburg. Streetdining baby! http://youtu.be/6S6oHfoQs_0

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Wij zijn De Stad heeft 1000 duimpjes gekregen, geweldig! We zijn nog maar twee maanden in de lucht, maar dit is een mooie opsteker! Bedankt voor jullie steun en belangstelling […]

28 sep 2014
Afbeelding #000 voor het verhaal Photos from Wij zijn De Stad’s post
Photos from Wij zijn De Stad’s post

Een jaar of tien geleden zag je ze ook al zitten in de Zeeuwse Bibliotheek: groepen jongens die het Spel Magic (http://nl.wikipedia.org/wiki/Magic:_The_Gathering) speelden. Op een gegeven moment weken ze uit […]

28 sep 2014
Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Het eerste raadplaatje van ‘De achterkant van de stad’ was voor veel mensen een inkoppertje blijkbaar. Hopelijk is deze iets lastiger. Van welke Middelburgse zaak zien we hier het achterplaatsje, […]

28 sep 2014