Geplaatst op 15 oktober 2016

Richard de Looff over het verjaardagsfeest van het KAT-koor

Het Middelburgse Koor Aller Tijden, dat meestal KAT-koor wordt genoemd, bestaat 20 jaar en viert dat morgen in de Kloostergangen, Wandelkerk en Koorkerk, met een feest dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Het begon 20 jaar geleden allemaal met een ‘koor voor mensen die niet kunnen zingen’, in het zaaltje boven CafĂ© Bommel. Later verhuisde de groep naar Ko D’oooooooor in de Lange Noordstraat en nu oefent het KAT in het prachtige pand van De Vergenoeging, in de Gortstraat.

Onnodig te zeggen dat we daar gisteren graag even gingen luisteren naar organisator Richard de Looff, die ons vertelde dat er niet alleen heerlijk gezongen mag worden morgen (met een Folkband, om maar eens iets te noemen); tussen 15.00 en 24.00 uur zijn er ook allerlei optredens, tangoworkshops, improvisatietoneel en nog veel meer. Allemaal gratis. Er is echter ook een foodmarket, er staan bierbrouwers (Hosternokke doet ook mee), er is een wijnproeverij, en nog veel meer.

Op www.katkoor.nl/programma kun je alle informatie vinden. Daar zie je ook een knop om kaarten te bestellen, maar die is alleen voor het besloten concert dat voorafgaat aan het festival. Een bezoekje waard! KAT is De Stad!

KAT in actie: www.youtube.com/watch?v=hKpQCRCQCqg


Delen op