array(7) {
 [0]=>
 int(47433)
 [1]=>
 int(29992)
 [2]=>
 int(9288)
 [3]=>
 int(550)
 [4]=>
 int(9280)
 [5]=>
 int(9281)
 [6]=>
 int(9283)
}

Rituals Zeeland wordt Rituals Nederland

Een paar weken geleden hoorden we al iets waaien, maar nu begon het écht rond te zingen: Rituals Cosmetics (Middelburg) zou een nieuwe eigenaar krijgen. Het werd hoog tijd om eens navraag te doen bij Stanley Van de Wal. Hij appte ons een duidelijk verhaal, dat we maar gewoon overnemen. Niks geen drama: het is gewoon een nieuwe fase. Komt ‘ie:

‘Rituals Zeeland wordt Rituals Nederland

Het begon in het jaar 2000. Jim Remijn zag het bekende logo van Rituals cosmetics en verdiepte zich samen met zijn compagnon Stanley van de Wal in het merk. Naast het logo sprak ook de filosofie hen aan ‘Geniet van de kleine dingen in het leven en maak er een ritueel van…’. Rituals had op dat moment één shop in de Kalverstraat Amsterdam voor home & body producten. Via Trendz (zakelijke markt) was Zeeland toen al bekend met Rituals als meest gewaardeerde eindejaarsgeschenk.

Alle medewerkers van de grootste zorginstelling in het Zeeland en het ziekenhuis werden toen hiermee verrast onder de kerstboom. In de tussentijd werden er steeds meer shops geopend in Nederland en in 2007 was het zuiden aan de beurt. Rituals Zeeland werd opgericht met de franchisenemers Jim en Stanley met hun partners Linda en Monique Rijk (zusjes). De eerste shop werd geopend in Goes aan de Lange Vorststraat. Een jaar later de tweede shop in Middelburg aan de Lange Viele 1 en daarna volgde Domburg.

Het was een mooie tijd met veel uitdagingen. In het begin waren we blij als er een klant binnenkwam en zagen we onze omzet groeien. Linda en Monique runden de shops met veel enthousiasme en passie voor het merk. Zeeland leerde Rituals steeds beter kennen en te waarderen. Het werd een succes. Er werden shopmanagers aangesteld voor Middelburg, Goes en Domburg en de uitstraling van de shops werden steeds mooier met persoonlijk aandacht en maximale beleving voor de klant. De shop in Goes werd te klein en de verhuizing naar de Lange Kerkstraat nr. 2 met een indrukwekkende metamorfose werd een feit. Rituals is niet meer weg te denken in hartje binnenstad van Goes. De mooie uitstraling van de shop wordt extra benadrukt wanneer je door het Papagaaienstraatje loopt en bij schemer de verlichte Japanse bloesemboom duidelijk ziet vanaf de Markt.

Ook Middelburg kon niet achterblijven. Het vertrouwde pand aan de Langeviele werd na 11 jaar te klein en de verhuizing naar de Lange Delft in 2019 werd een feit in het voormalige pand van Jamin. De brede gevel straalt luxe en nodigt uit om gezellig te shoppen. De shop in Domburg aan Markt 5 past eveneens in het straatbeeld van deze badplaats. Vooral toeristen weten deze shop te vinden en te waarderen.

Inmiddels kent iedereen Rituals en heeft het met meer dan 800 shops wereldwijd. Ook bij de grote luchthavens en warenhuizen kom je het tegen. Rituals is een wereldconcern geworden en na 14 jaar is het voor ons tijd om het stokje over te dragen aan het moederconcern. Alle medewerkers komen in dienst van Rituals NL en wij hoeven enkel op 5 augustus de sleutels van de drie shops in te leveren. Hiermee sluiten we een mooie periode af en zijn we er trots op dat we op deze wijze hebben bijgedragen aan het succes van Rituals.

De samenwerking tussen Rituals en Trendz voor de B2b-markt blijft bestaan, zodat Zeeuwse bedrijven hun medewerkers of relaties kunnen blijven verrassen met Rituals als relatie- of eindejaarsgeschenk.

We verwachten dat onze klanten Rituals blijven waarderen en de Ritualsshops in Goes, Middelburg en Domburg zullen vinden, maar we zullen het zeker missen.

Namens Rituals Zeeland,
Stanley van de Wal’

Rest óns weinig meer dan Jim, Stanley, Linda en Monique te bedanken voor al die jaren ondernemen in Middelburg, Goes en Domburg. We hopen oprecht dat ze zullen genieten van de volgende periode in hun loopbanen. Enjoy!

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Nieuw in de Langeviele: Skin Atelier Middelburg
Nieuw in de Langeviele: Skin Atelier Middelburg

Een nieuwe winkel in de Langeviele! Aanstaande zaterdag is daar, op nummer 1, de officiële opening van Skin Atelier Middelburg, de cosmeticawinkel van Milou Estelle van de Wal. Dat juist […]

18 jun 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Rituals Middelburg heropend in de Lange Delft
Rituals Middelburg heropend in de Lange Delft

Een uurtje geleden is aan Lange Delft 11 de nieuwe winkel van Rituals Cosmetics geopend. Voor de gelegenheid werd er een lintje doorgeknipt door een delegatie van de directie van Rituals Cosmetics Nederland en […]

20 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Rituals: een wereldwijd succes, ook in Middelburg
Rituals: een wereldwijd succes, ook in Middelburg

“Rituals heeft de afgelopen drie jaar een ongelofelijk groeipad laten zien: een omzet van 245 miljoen euro in 2013 (plus 45 procent), 315 miljoen euro in 2014 (plus dertig procent) […]

14 mrt 2016

Volgende verhalen

Afbeelding #005 voor het verhaal Niet normaal! Wij zijn De Stad in 2021: de eerste zes maanden
Niet normaal! Wij zijn De Stad in 2021: de eerste zes maanden

Op de site Retailtrends lazen we gisteren dat het weer goed gaat met de detailhandel in Nederland. De omzetten groeien weer, zowel ten opzichte van 2020 als 2019. Zie de […]

3 aug 2021
Afbeelding #002 voor het verhaal Vergeten dia’s: glimpen van Middelburg in de jaren 70 en 80
Vergeten dia’s: glimpen van Middelburg in de jaren 70 en 80

Dik een half jaar geleden waren we op bezoek bij Marianne Boone-Flipse en haar man, in Dauwendaele. Marianne had ons eerder gemaild dat ze een doos vol oude documenten, kranten […]

4 aug 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Rust zacht, Marcello
Rust zacht, Marcello

Wat een ongelooflijk en verdrietig nieuws. Gisteren kregen we van diverse mensen het bericht door dat Marcello Tax plotseling is overleden. Hij was nog veel te jong. We kunnen het […]

5 aug 2021