array(1) {
  [0]=>
  int(36457)
}

Robuust Middelburg breidt uit

En wéér een leuk nieuwtje: Steffen en Milou van Robuust hebben onlangs de kiosk tegenover hun zaak gehuurd, waar tot voor kort ZenC’s Tosti Kraam in was gevestigd. Zij gaan de kiosk en het tussenliggende terras benutten voor een uitbreiding van hun koffiebar.

Robuust bestaat nog geen twee jaar, maar ondanks het vertrek van Barber Djivi is de zaak eigenlijk nog te klein. Daarom waren Steffen en Milou al een tijdje aan het kijken naar uitbreidingsmogelijkheden, maar ze wisten ook dat die in het pand van de familie Diesch beperkt zijn. De voormalige tostikraam liep minder goed dan gehoopt en werd daardoor opeens een buitenkansje.

Met de plannen van Robuust belooft dat hoekje van de Markt straks reuzegezellig te worden. De kiosk wordt in feite een spiegeling van de bestaande zaak, met een eigen espressomachine en bar. Er komt 28 vierkante meter bij, wat neerkomt op zo’n 40 extra zitplaatsen. Om niets in te boeten aan kwaliteit wordt er natuurlijk ook extra personeel aangenomen: een fulltimer en een paar hulpkrachten.

Het verbaast ons niet maar het is toch leuk om te melden dat Robuust ook rondom deze plannen veel samen gaat werken met andere lokale ondernemers. Femke van PLANTaardig zal zorgen voor de aankleding van de kiosk en het terras en ook van de kersverse buurman Koen (van ‘Bloemen van Koen’) zullen verse bloemen worden betrokken. Koen en Lianne kunnen in ruil dan lekker hun koffie komen halen bij Robuust, en gebruik maken van het sanitair.

Marijn Kluijfhout is ook weer van de partij. Hij gaat de tafels maken voor het terras. Super! En wat we nog niet wisten, maar vanochtend opeens zagen, is dat Danny van Sorge ook veel doet voor de zaak. Danny werkte net als Steffen (én Femke) ooit in VRIENDSCHAP cafe restaurant. Tegenwoordig is hij kok in de De Mexicaan in Vrouwenpolder, maar daarnaast verzint hij dus samen met Robuust de lunchkaart en levert hij alle spullen die als basis dienen voor de gerechten, van de veggiespread tot de tomatenboter, van de wekelijkse soep tot de taarten en brownies. Robuust heeft zelf geen keuken, dus da’s een mooie oplossing.

Middelburg groeit en bloeit momenteel en ook dit is daar weer een mooi voorbeeld van. We wensen Steffen en Milou veel succes!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/2015/05/01/nieuw-in-middelburg-robuust

https://wijzijndestad.com/2016/03/15/nieuw-op-de-markt-in-middelburg-zencs-tosti-kraam/

https://wijzijndestad.com/2017/02/17/bloemen-van-koen-opent-begin-maart-in-de-kiosk-op-de-markt/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom in de Lange Noordstraat, Humanitas Zeeland
Welkom in de Lange Noordstraat, Humanitas Zeeland

Welkom in de Lange Noordstraat, Humanitas Zeeland. Er moeten nog wat lijsten worden opgehangen en er komt nog folie tegen de voorruit, maar begin deze week is de organisatie verhuisd […]

2 mrt 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Pop-up politiek in de Lange Delft
Pop-up politiek in de Lange Delft

Het is maar voor twee weken dus nieuws kun je het niet noemen, maar Lange Delft 3 is wel weer héél even verhuurd, aan GroenLinks Zeeland. Zullen we het dan […]

2 mrt 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburgse bedrijven van toen: ijzergieterij Boddaert aan de Kousteensedijk
Middelburgse bedrijven van toen: ijzergieterij Boddaert aan de Kousteensedijk

Historie! Het lijkt ons wel eens aardig om een reeks artikeltjes te wijden aan bedrijven die in het verleden het aanzicht van de stad bepaalden. Vandaag deel 1: IJzergieterij Boddaert, […]

3 mrt 2017