array(7) {
 [0]=>
 int(71552)
 [1]=>
 int(71551)
 [2]=>
 int(71550)
 [3]=>
 int(71553)
 [4]=>
 int(71554)
 [5]=>
 int(71556)
 [6]=>
 int(71555)
}

Rolf de Feijter bijna in de prijzen met foto van de Lange Jan in de mist

Hoe vaak zouden we hier in de afgelopen negen jaar foto’s van de Lange Jan, Malle Betje of andere mooie Middelburgse monumenten hebben gedeeld? Honderden keren sowieso. Die iconen van de stad zijn nu eenmaal beeldbepalend en veel Middelburgers zijn er gewoon trots op. Terecht, wat ons betreft.

Van al die foto’s die we zagen en deelden zijn er een paar extra mooi. Omdat ze vanuit een bijzondere hoek zijn genomen, of op een bijzonder moment. Rolf de Feijter lijkt een patent te hebben op zulke beelden. Hij kiest zijn momenten heel zorgvuldig, ook als hij zijn drone de lucht in stuurt. Die aanpak levert onvergetelijke foto’s op. Beelden om in te lijsten, net wat je zegt.

Nu is het tijd om Rolf zélf eens in het zonnetje te zetten. Zijn werk wordt namelijk ook buiten onze stad en provincie opgemerkt. Iedereen herinnert zich vast nog wel die prachtfoto’s van die Lange in de mist, die hij in december 2022 maakte. Magisch waren ze.

Aan die foto’s moesten we dan ook meteen denken toen de directie van Uitgeverij de Bode (we werken ook voor de Middelburgse & Veerse Bode) een oproep deed voor foto’s die goed genoeg zijn om mee te kunnen doen aan de jaarlijkse verkiezing voor de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie, van NNP, de branchevereniging voor lokale nieuwsmedia in Nederland. We zonden er een paar in en kregen daarop al snel instemmende reacties. Rolf was een geschikte kandidaat, zonder twijfel.

Vorige week maakte de jury de uitslag bekend. De aanloop naar de prijsuitreiking was best even spannend. Rolf won helaas niet, maar kreeg wel een oorkonde met een eervolle vermelding. Tekst en uitleg is te vinden op de site van NNP.

De eerste prijs was natuurlijk nóg mooier geweest, maar ook deze erkenning is al heel tof, vinden we. Dat vindt Rolf zelf ook. We troffen hem gisteren in alle vroegte op de Markt. “Echt te gek hoor, die waardering. Bedankt mensen!”

Fotografie is voor Rolf een uit de hand gelopen hobby (hij werkt voor de Gemeente Middelburg), maar liefhebbers kunnen zijn werk wel kopen, als ze dat willen. Hij maakt ook fraaie natuurfoto’s, kijk maar eens op zijn Instagram.

En de Bode? De uitgeverij sleepte wel een andere prijs in de wacht, namelijk de A.M. Bandaprijs, voor het concept ‘Vrienden van de Bode’. Daarover meer bij de Bode zelf.

Gefeliciteerd mensen! Bij dezen nogmaals die mooie foto van de Lange Jan, met vier andere pareltjes van Rolf als bonus. Hulde!

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #001 voor het verhaal Hier moet je zijn: Middelburg bij de mooiste steden van Nederland
Hier moet je zijn: Middelburg bij de mooiste steden van Nederland

Hier moet je zijn! We zijn zeker geen experts op het gebied van zoekmachineoptimalisatie maar de vraag in hoeverre websites (of in dit geval steden) opduiken in de zoekresultaten van […]

8 jan 2023
Afbeelding #001 voor het verhaal Het stadhuis van Middelburg in volle glorie
Het stadhuis van Middelburg in volle glorie

Twee heerlijke shots van het Stadhuis en Malle Betje. Bedankt, Rolf de Feijter! 😍

26 aug 2022
Afbeelding #016 voor het verhaal De schoonheid gekoesterd: Middelburg op Insta, augustus-september 2021
De schoonheid gekoesterd: Middelburg op Insta, augustus-september 2021

Wij zijn De Stad! In een wereld die zo corrupt is al wat moet je altijd blijven zoeken naar schoonheid, adrenaline, humor en liefde. Daarom danken we de mensen die […]

13 sep 2021

Volgende verhalen

Afbeelding #003 voor het verhaal You Choose Beach Games Middelburg: een spontaan uurtje voetballen met Said Bouzambou
You Choose Beach Games Middelburg: een spontaan uurtje voetballen met Said Bouzambou

Vandaag, op de laatste dag van het evenement, staan de Beach Games Middelburg op de Markt in het teken van activiteiten voor scholieren. Dat was gisteren ook het geval maar […]

20 jun 2023
Afbeelding #000 voor het verhaal Doei, lelijke reclamezuil!
Doei, lelijke reclamezuil!

Haha, als je even niet oplet verdwijnt er van alles uit de stad zonder dat je het meteen in de gaten hebt. Gisteren hadden we een schip, vandaag iets heel […]

20 jun 2023
Afbeelding #001 voor het verhaal Ad van de Woestijne viert zijn 77e verjaardag…in 77 natuurlijk
Ad van de Woestijne viert zijn 77e verjaardag…in 77 natuurlijk

Ad van de Woestijne, eigenaar van Seventy-Seven van juni 1970 tot eind augustus 1973, zou zijn verjaardagen overal op Walcheren kunnen vieren, maar deze, zijn 77e, viert hij natuurlijk in […]

20 jun 2023