Geplaatst op 17 mei 2020

Rondvaart Middelburg: in afwachting van de dingen die komen gaan

Als de boten van Rondvaart Middelburg weer te zien zijn in de grachten weten we allemaal: het seizoen is weer begonnen. Normaal gesproken is dat twee weken voor Pasen, maar in 2020 is alles anders, ook dit.
 
Maar hoe staat het er nu eigenlijk voor met Roland van Banning en Marleen van Banning? Op Facebook houden ze ons altijd goed op de hoogte van alle onderhoudswerkzaamheden en voorbereidingen op het vaarseizoen, maar gevaren wordt er nog steeds niet.
 
Gistermiddag legde het stel een en ander uit, aan de hand van een stok van anderhalve meter. Het komt erop neer dat ze nog niets zeker weten. Attractieparken en campings zijn weer opgestart, maar rondvaartdiensten hebben blijkbaar een andere status. Dat bleek ook toen het ging om overheidssteun voor gedupeerde ondernemers; toen werd Rondvaart Middelburg gezien als binnenvaart.
 
Dat probleem is inmiddels opgelost, maar dat is het dan ook wel. Roland en Marleen hopen in ieder geval dat ze vanaf 1 juni weer mogen gaan varen. Aanvankelijk zal dat met maximaal zestien personen per tocht zijn, in plaats van met vijftig. Dat maakt dat de bedrijfsvoering heel anders zal zijn.
 
Gelukkig zijn de twee, afgezien van een dipje zo nu en dan, nog vol goede moed. Ze denken maar niet meer aan de honderden reserveringen die zijn komen te vervallen, ze kijken vooruit. Ondanks alles hebben ze gewoon zin in een fijne zomer met hun gasten.

Filmpje:

 


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg