array(7) {
 [0]=>
 int(2462)
 [1]=>
 int(2461)
 [2]=>
 int(2460)
 [3]=>
 int(2459)
 [4]=>
 int(2458)
 [5]=>
 int(2457)
 [6]=>
 int(2456)
}

Rotterdamse studenten op ontdekking door Middelburg

We hebben regelmatig contact met studenten over Middelburg en Wij zijn De Stad, maar lang niet alle studenten zijn even serieus of gemotiveerd. We wisten dan ook niet wat we moesten verwachten van het verzoek van drie Rotterdamse studentes die werken aan een opdracht rondom Citybranding, maar dat pakte heel leuk uit.

De dames trokken vol enthousiasme een uur uit voor een online interview, en bezochten de stad eerder zelf ook. Hun indrukken deelden ze zojuist via de mail. Leuk! Het is altijd goed om te lezen of te horen hoe mensen van buiten de stad alles ervaren. Bedankt dames!

We zouden de drie helpen als we hun onderzoeksvragen even beantwoorden. Zie de link onderaan!

“In het kader van onze minor Citybranding op de Hogeschool Rotterdam hebben wij, Shirley Roodbol, Stavroula Kafka en Rabia Küçükbiyik een stedentrip gemaakt naar de historische stad, Middelburg. Door ons vooronderzoek kregen we het idee dat de stad levendig, historisch, hip en sfeervol was. Dit klopte ook. Middelburg was alles wat we hadden verwacht!

Na een reis van twee uur met de trein kwamen we aan op station Middelburg. Naast het station ontdekten we het restaurant Stoom. Na deze lange reis besloten we hier te lunchen.
Het restaurant gaf ons een authentieke indruk met haar kringloop die vanaf het station te zien was. Het aantreffen van een kringloop in het restaurant was een aangename verrassing.
Na heerlijk te hebben gegeten gingen we op pad. Op de Stationsbrug genoten we van het uitzicht en de sterke wind en kou waar we wel even aan moesten wennen.

Voorbij de brug kwamen we conceptstores en boetiekjes tegen. Later op de dag kwamen we tot de conclusie dat er echt héél veel conceptstores waren in de binnenstad.
Naast de grote hoeveelheid aan hippe winkels vonden wij het contrast tussen nieuwbouw en monumentale gebouwen ook opvallend. Dit vonden wij vergelijkbaar met Rotterdam als we bijvoorbeeld kijken naar de Laurenskerk dat naast de hypermoderne Markthal staat.
Het verschil is dat Middelburg veel meer monumentale gebouwen telt en zich hier dan ook in onderscheid. Het grote aantal monumentale gebouwen en historie was overal in de stad te zien.

Aangekomen op het marktplein werden we verwelkomd met een luidruchtige, maar gezellige Weekmarkt Middelburg. Op de markt spraken we een aantal jongeren over het wonen in Middelburg en werden we vriendelijk geholpen. Naarmate we de stad meer ontdekten zagen we ook hoe ondernemend, gepassioneerd en kleurrijk Middelburgers zijn. In een van de steegjes die naar de binnenstad leidde kwamen we kleurrijke straatversiering tegen waarbij er theedoeken tussen twee gebouwen hingen. Deze theedoeken symboliseerden het kleurrijke karakter van de stad.

Het enige probleem dat wij ontdekten was dat de routes voor bezoekers van buitenaf niet duidelijk waren. Helaas liepen wij een aantal keren rondjes omdat we niet wisten waar we welke gebouwen konden vinden. Hier willen we dan ook een oplossing voor vinden tijdens ons project.

Tot slot kunnen we met alle zekerheid zeggen dat de inwoners van de stad erg vriendelijk en gastvrij zijn. Zo ook Edwin, Hoofdredacteur van Wij zijn de stad, die ons een podium wilde geven op zijn platform en ons goed heeft geholpen met een gesprek over de stad.

We vertrokken met een prettig gevoel over de stad en ons bezoek. De unieke monumenten, de sfeer, de hippe winkels en vriendelijke mensen maakten dit een mooi dagje uit!

Kunt u onderstaande enquête invullen om ons verder te helpen met ons project? Deze duurt max. 5 minuten.
Alvast bedankt!”

https://forms.gle/8Av9s4JVawzyxyY99

Volgende verhalen

Afbeelding #043 voor het verhaal Middelburg in de jaren 90: een overzicht
Middelburg in de jaren 90: een overzicht

Het einde van de koude oorlog, het begin van internet, het eerste mobieltje, gabberhouse, de Tamagotchi: aan de jaren 90 kun je heel veel trefwoorden en gebeurtenissen koppelen. Om een […]

7 okt 2020
Afbeelding #002 voor het verhaal LP Guitars geopend in de Vlissingsestraat in Middelburg
LP Guitars geopend in de Vlissingsestraat in Middelburg

Furch. Cole Clark. B&G. Granada. Crafter. Baton Rouge. Tot gisteren waren dit geen namen die een lampje bij ons deden branden, maar nu weten we dat het gitaarmerken zijn. Goede […]

8 okt 2020
Afbeelding #009 voor het verhaal De Mystery Shopper voor de laatste keer dit jaar op Weekmarkt Middelburg
De Mystery Shopper voor de laatste keer dit jaar op Weekmarkt Middelburg

Nu het toeristenseizoen echt is stilgevallen is het natuurlijk weer een stuk rustiger in de stad. Ook de Mystery Shopper is vandaag voor de laatste keer dit jaar in Middelburg. […]

8 okt 2020