Geplaatst op 06 juli 2017

Runderground organiseert Lange Jan Challenge op 21 juli

Oooh, al die treden van de Lange Jan. Daar waar we als pubers een trede of 80 naar boven klauterden om er ongestoord te kunnen zoenen. Je hoorde er iedereen aankomen, zowel vanaf boven als vanaf beneden. En je had nog een geinig uitzicht ook!

Maar dat was allemaal kinderspel. Nu is er de Lange Jan Challenge van Runderground, op vrijdag 21 juli. Tweehonderdzeven treden in volle galop. En je kunt gewoon meedoen! Inschrijven kan via de website inschrijven.nl.

Dit filmpje, gemaakt door Walls & Frames en T. Hamelink Film Productions is fantastisch in ieder geval. Run Forest, Run. Die kan je gewoon hebben toch?

Qua Lange citeren we ook nog even Nescio, voor de mensen die zowel lezen als lopen. Uit De Uitvreter, van 1911.

Twee dagen sjouwden Bavink en Japi in Veere rond en toen jijden en jouwden ze elkaar al. Urenlang zaten ze samen op ’t dak van ’t Hospitaal en keken over Walcheren, over de Kreek en ’t Veergat en den ingang van de Oosterschelde en de duinen van Schouwen. En daar had je dikke Jan ook weer, den toren van Zierikzee, nu in ’t Noorden. En daar had je Goes en Lange Jan, den toren van Middelburg, de spil van Walcheren, het hart dier wereld. En ’t tij kwam in en ’t tij ging uit; ’t water rees en viel.


Delen op