array(1) {
  [0]=>
  int(14333)
}

Rust in vrede, Hans

Verdrietige berichten bij Bakkerbart Middelburg op Facebook deze week. Hun vaste klant Hans Klaassen is onlangs overleden. Alain Desmedt schreef eerder al:

“Beste Hans,

Jij was een echte vaste klant, jaren lang kwam je elke dag, 7 dagen in de week, om je ontbijtje te eten, je krant te lezen, je puzzel te maken, zo ook op 31-12-2018. Dit blijkt nu je laatste keer te zijn geweest. Je zou met oudjaar naar familie gaan, of je daar nog bent geweest weten we niet, wat we wel weten is dat je niet meer in de winkel bent geweest sinds die dag.

Wij maakten ons ongerust en zijn op zoek gegaan naar jou, dit heeft jammerlijk geleid tot het vinden van jouw levenloze lichaam door de politie in je woning. Wat er ook gebeurd mag zijn, we zullen je missen.

Rust zacht Hans.”

We spraken dinsdag met Alain over het gebeurde. Het had veel voeten in de aarde allemaal. Wat dat betreft alleen maar hulde voor het team van Bakker Bart. Ze hebben veel moeite gedaan om te achterhalen wat er is gebeurd, en om de hulpdiensten in te schakelen. De aanleiding is triest, maar zulke betrokkenheid bij je klanten is lovenswaardig.

We dachten zelf aanvankelijk dat we Hans niet kenden, maar later beseften we dat hij ooit bij ons in de straat woonde, zo’n 40 jaar geleden. Na een heftig ongeval werd hij nooit meer helemaal de oude, maar hij was nog vaak in de stad. Vaste klant bij Bakker Bart, maar ook bij A Domani XL, bijvoorbeeld.

Alain schrijft vandaag:

“Na ons eerder triestige bericht over Hans, wil ik in overleg met zijn familie via deze weg, iedereen die Hans heeft gekend, te kennen geven dat op Zaterdag 19 Januari van 11 tot 11.30 uur er gelegenheid is om afscheid te nemen van Hans. Dit kan op de algemene begraafplaats in Middelburg. Hij zal daarna in bijzijn van familie worden gecremeerd.”

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Hij is het voorschot op #WijzijnDeActie
Hij is het voorschot op #WijzijnDeActie

Sommige deelnemers van #wijzijndeactie2019 nemen alvast een voorschot. Doen we ook niet moeilijk, eej

18 jan 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Erfgoednieuws: SCEZ wordt Erfgoed Zeeland, Google digitaliseert collecties ZB
Erfgoednieuws: SCEZ wordt Erfgoed Zeeland, Google digitaliseert collecties ZB

De Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ), gevestigd aan de Looierssingel in Middelburg, heeft een nieuwe naam. De organisatie heet voortaan Erfgoed Zeeland. Nu vinden we dat nieuwtje niet zo heel […]

18 jan 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal De achterkant van De Stad Middelburg in 17 foto's
De achterkant van De Stad Middelburg in 17 foto’s

In de rubriek ‘De Achterkant van De Stad’: wie herkent alle 17 locaties vanaf waar deze foto’s zijn genomen met de iPhone? Er zitten een paar inkoppertjes tussen, maar ook […]

18 jan 2019