array(3) {
  [0]=>
  int(47840)
  [1]=>
  int(47838)
  [2]=>
  int(47839)
}

Rust in vrede, Jan Bostelaar

Ach! We lezen vandaag dat Middelburger Jan Bostelaar afgelopen zaterdag is overleden. Hij werd 80 jaar.

We hebben Jan zelf nooit gesproken, maar de naam van deze voetballer kwam in de loop der jaren héél vaak voorbij. We citeren Dick Anbeek. Hij schrijft op de website van VV Zeelandia Middelburg:

“Jan speelde in het Gouden Middelburg uit de jaren ’60, werd met die ploeg drie maal landskampioen van Nederland bij de amateurs.

De toen bekende sportverslaggever Maarten de Vos noemde Middelburg het ‘Ajax van de amateurs’. Vanwege de speelstijl van de Middelburgers, die tactisch gezien sterke gelijkenis vertoonde met het Ajax van Rinus Michels. Wij, supporters, noemden Jan altijd Het Kanon. Zijn afstandsschoten en vrije trappen waren gevreesd.

Jan groeide op aan het sportpark “De Nadorst”, waar vader Jan al de scepter zwaaide. Na zijn actieve carrière bleef Jan verbonden als leider van het eerste elftal, en trainde hij de toenmalige zaterdagafdeling. Met Jan kon je altijd terugkijken op de glorietijd van Middelburg. Hij kon er smakelijk en vol humor over vertellen. Daarnaast was Jan een zeer aimabel mens. Altijd vol belangstelling voor anderen.

We gaan Jan missen. Een ras-Middelburger is heengegaan.

Bestuur en leden van onze club wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe.”

Wij doen precies hetzelfde. Rust in vrede Jan.

Eerste foto: Ruben Oreel
Teamfoto’s: collectie Rob van Hese

Zie ook:

https://www.zeelandiamiddelburg.nl/196/30/jan-bostelaar-overleden/

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/91210/Het-was-gewoon-een-goed-stel

https://www.pzc.nl/amateurvoetbal/jan-bostelaar-het-kanon-van-middelburg-overlijdt-op-80-jarige-leeftijd~a6be170c/

Tweede foto: Sportbelangen dronk in het stadhuis in Middelburg, in de jaren 60.
Staand vlnr: Piet Bosdijk – hij was jarenlang de badmeester in het buitenbad en zijn vrouw had daar een toko met snoep en limonade etc. – Piet van Hese, Jan Bostelaar, Wim Groenewegen, John But en Cor Bostelaar (broer van Jan).
Zittend vlnr: Hans Bostelaar, secretaresse Nel van Belzen zittend op de knie van Joop Scholten (de baas van het spul) en Henk Heijdens.

Derde foto: de mannen van Middelburg brengen op 29 augustus 1973 een werkbezoek aan het Olympisch Stadion in Amsterdam. V.l.n.r. Wim Groenewegen, Henk Cosijn, Jos Joosse, Cor Bostelaar, Jan Caljouw en Jan Bostelaar. 

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een Fantast: een docu over verbeelding, leven en werk van Rob Maaskant
Een Fantast: een docu over verbeelding, leven en werk van Rob Maaskant

We denken nog altijd met een grote glimlach terug aan de avond in februari 2018, toen we in Nieuw en St. Joosland te gast waren bij Rob Maaskant, Nick van […]

18 aug 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Hessel & Ineke in Middelburg
Hessel & Ineke in Middelburg

Dingen leren? Wij willen het. Dingen leren over de populariteit van de Nederlandstalige of volkse muziek van nu bijvoorbeeld. Als we daarover lezen hebben we soms namelijk het gevoel dat […]

19 aug 2021
Afbeelding #004 voor het verhaal Kringloop Jacob Cats: ruimte maken voor renovatie van een Middelburgs monumentenpand
Kringloop Jacob Cats: ruimte maken voor renovatie van een Middelburgs monumentenpand

We stellen graag twee jonge Middelburgse ondernemers aan jullie voor: Ries Beijaard en Hugo Wouters. Ze zijn 11 en 12 jaar oud, en zijn deze zomer begonnen met Kringloop Jacob […]

20 aug 2021