Geplaatst op 14 juli 2017

Rust in vrede, Robby

Ach, wat een droevig nieuws. Gisteren is Robby van den IJssel overleden. Robby, die heel veel Middelburgers (en andere Zeeuwen) onder meer nog zullen kennen van alle horecazaken die hij vroeger had in de stad, zoals Het Koper Galjoen en De Abdij. Vorige zomer maakten wij kennis met hem, toen we het pand op het Damplein bezochten, waar hij jaren woonde met zijn vrouw Willy. Toen had hij bij allerlei spullen die hij verkocht mooie en trotse verhalen.

Nu schrijft de familie van den IJssel:

“De intensiteit, de energie en de vechtlust, bereidheid om voor de volle 100% ergens voor te gaan, klaar te staan voor ons. Hoe onmogelijk je zelf soms kon zijn, ‘onmogelijk’ stond niet in je woordenboek. Zoveel van je geleerd, gezien en gehouden.

Onwerkelijk, maar helemaal zoals jij je leven leefde, zo intens waren de afgelopen twee maanden. Van plotseling ziek naar uitbehandeld voor we met onze ogen konden knipperen en vandaag deelde je de laatste klap uit en won op jouw manier alsnog een verloren strijd. Dan ben je niet stom als je dat kan….

Dank je. Voor wie je was en wat je hebt gedaan voor ons. Wat zullen we je missen.”

We wensen heel de familie en alle andere nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Jij was De Stad, Robby. Rust in vrede.

wijzijndestad.com/2016/08/05/de-familie-van-den-ijssel-is-de-stad/

middelburgdronk.nl/wiki/Categorie:Robby_van_den_IJssel


Delen op