array(7) {
 [0]=>
 int(7591)
 [1]=>
 int(7592)
 [2]=>
 int(7593)
 [3]=>
 int(7594)
 [4]=>
 int(7595)
 [5]=>
 int(7596)
 [6]=>
 int(7597)
}

Ruud Verschoor over Burnoutteam.nl in Middelburg

“66% van de ondernemers ligt wel eens wakker van zijn werk, 43% heeft een verstoorde werk/privé balans en 82% van de ondernemers werkt meer dan 38 uur per week.” Het zijn nogal cijfers, die je kunt vinden op de website van BurnoutTeam.nl. En niet alleen daar vind je zulke cijfers. Eind vorig jaar kopte WNL nog dat 1,3 miljoen Nederlanders burn-outklachten door werkstress hebben.

 

Maar cijfers verhullen veel. Lees ook het artikel ‘Hoe opgebrand is Nederland?’ van de de Volkskrant maar eens (zie ‘meer lezen’, onderaan). Er zijn allerlei varianten en het gebeurt maar al te vaak dat iets wat een burn-out wordt genoemd nog helemaal geen burn-out is.

 

Waarom beginnen we over dit onderwerp? Omdat we gisteren kennis hebben gemaakt met Ruud Verschoor, die met zijn bedrijf Burnoutteam kantoor houdt in de Spanjaardstraat, op de hoek met de Molstraat.

 

Burnoutteam sloot zich onlangs aan bij de Vereniging Ondernemers Middelburg. Een mooie gelegenheid om op bezoek te gaan in dat bijzondere pand met de twee voordeuren. Vooral via het adres Molstraat 23 kom je meer te weten over de geschiedenis van dit pand. In de jaren 30 en 40 zat er de bakkerij van Boone bijvoorbeeld, In de jaren 50 en 60 de VéGé van Wattel.

 

Het filmpje is een korte samenvatting van een prettig gesprek met Ruud, waarin hij uitlegt hoe hij te werk gaat. We hadden natuurlijk graag ook een impressie gemaakt van momenten waarop Ruud aan het werk is, maar dat werd toch wat lastig. De meeste mensen zijn er niet trots op, als ze kampen met deze klachten. Dat begrijpen we dan ook weer wel.

 

Daarom wandelden we zelf een klein stukje met Ruud, naar het Bolwerk, en boomden we lekker over balans, de verhouding tussen lichaam en geest en nog veel meer. Interessant allemaal! Maar we kletsten ook over heel andere dingen. Over het feit dat het leven altijd een feest zou moeten zijn (ook al zitten er soms ook feestjes tussen waar je het liefst gillend zou weglopen), en over Feyenoord bijvoorbeeld.

 

Het was hoe dan ook leuk om kennis te maken met Ruud en zijn werk, en tof om het pand eens van binnen te zien. Ook deze keer hadden we weer een prachtig uitzicht vanaf een dakterras: dat begint bijna een dingetje te worden 🙂

Video: https://youtu.be/imFomDOwxMQ.

 

Meer lezen?

 

https://burnoutteam.nl/

 

https://wnl.tv/2019/11/11/13-miljoen-nederlanders-hebben-burn-outklachten-door-werkstress/

 

https://www.volkskrant.nl/de-gids/hoe-opgebrand-is-nederland~b968b1bd/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Inzameling #WijzijnDeActie2020 bijna afgerond
Inzameling #WijzijnDeActie2020 bijna afgerond

En die actie? Nou, op een adresjes of drie na zijn we rond. Uitpakken en inpakken maar! #wijzijndeactie2020

21 feb 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Karel Meertens over Wonen in een monumentenpand in Middelburg
Karel Meertens over Wonen in een monumentenpand in Middelburg

Karel Meertens woont in een bijzonder Middelburgs monumentenpand: Het Gouden Cruys aan Dam 36. Het huis werd gebouwd in 1548 en was ooit het onderkomen van ‘de Colveniers van de […]

21 feb 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn De Actie 2020: uit- en inpakken
Wij zijn De Actie 2020: uit- en inpakken

En er is weer een horde genomen van #WijzijnDeActie2020!. Vanmiddag gingen we aan de slag met alle goodies die we van al die lieve ondernemers mogen verloten. Het uitpakken ging vrij […]

21 feb 2020