Geplaatst op 21 februari 2017

Salon Dignity vanaf vandaag geopend

Vandaag heropent Digna de Visser haar kapsalon Salon Dignity aan Lange Noordstraat 24! De salon maakte voorheen deel uit van InMiddels in de Lange Delft, maar staat vanaf nu dus op eigen benen. Wij gingen gistermiddag alvast even een kijkje nemen, op een moment dat Digna en haar nichtje nog volop bezig waren met de inrichting van de zaak, en mannen als Marcel Hafkenscheid nog puntjes op de electro-i aan het zetten waren.

Omdat er in Middelburg behoorlijk veel kapsalons zijn vragen wij eigenaars altijd even naar hun unieke eigenschappen ‘(unique selling points ‘worden die in goed Nederlands ook wel genoemd). In het geval van Dignity zitten die ‘m vooral in haar biologische/natuurlijke benadering van het vak. We citeren maar gewoon even van de website www.salondignity.nl:

“Al onze shampoos, conditioners, haarverf en make-up producten die we gebruiken zijn honderd procent natuurlijk. Al zit er maar één procentje chemische toevoeging is, verkopen en gebruiken we het niet. Onze haarverf is gemaakt op basis van kruiden. Onze producten zijn ook geschikt voor zwangere vrouwen, mensen die net een chemotherapie hebben ondergaan of allergische reacties ontwikkelen tegen chemische producten.”

Kijk, dat is duidelijk. Digna legde ons uit dat ze hiermee een eigen klantenkring heeft opgebouwd, vooral met Kapsalon Haarnatuurlijk, die ze al 9 jaar dreef in Goes. Omdat er nauwelijks of geen andere biologische kappers zijn in Zeeland verwacht Digna dat ze heel wat klanten uit Goes mee zal nemen naar Middelburg, want Haarnatuurlijk is inmiddels gesloten. Dat feit was voor ons uiteraard aanleiding om Digna te vragen naar het waarom van haar keuze voor Middelburg. Kort samengevat kwam haar antwoord erop neer dat Middelburg momenteel dé Stad is om je als ondernemer te vestigen. Dat horen we steeds vaker en daar kunnen we alleen maar blij om zijn.

Valt er nog meer te melden? Jawel: Digna heeft het pand zeer grondig verbouwd en heeft daarbij ook alleen maar natuurlijke en gerecyclede materiaal voor gebruikt. A.s. zaterdag houdt ze open dag en kun je haar daar van alles over vragen. En over haar vertrek bij InMiddels kunnen we ook nog iets kwijt: Digna en het collectief zijn ‘goed uit elkaar gegaan’. We spraken vorige week Guusje Bugajski van Inmiddels, die vertelde dat ze het weliswaar jammer vond dat er nu geen kapsalon meer is, maar dat het hoort bij de filosofie van de zaak: het is ook een broedplaats voor beginnende ondernemers. Als die doorgroeien kunnen ze zelfstandig verder. Dat is juist de bedoeling. Inmiddels krijgt er ook weer nieuwe ondernemers voor terug. Daar gaan we binnenkort meer over schrijven, als het collectief het eenjarig jubileum viert.

We wensen Digna veel succes met haar nieuwe zaak. Fijn dat je voor Middelburg hebt gekozen!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2016/12/28/salon-dignity-is-de-nieuwe-huurder-van-lange-noordstraat-24/

wijzijndestad.com/2016/03/28/tweek-nl-stopt-met-winkel-gaat-online-verder/


Delen op