array(5) {
  [0]=>
  int(47730)
  [1]=>
  int(47727)
  [2]=>
  int(47731)
  [3]=>
  int(47729)
  [4]=>
  int(47728)
}

Saluti! Trudy van der Meulen sluit haar winkel in de Langeviele na 38 jaar

Achtendertig jaar lang had ze haar winkel aan Langeviele 24, op het hoekje met de Beddewijkstraat, maar nu gaat Trudy van der Meulen toch echt met pensioen. Eind deze maand sluit ze Saluti, haar winkel in damesmode, voorgoed.

We gingen gisteren buurten bij deze sympathieke dame, die van oorsprong uit Geleen komt, maar al langer in Middelburg woont dan wij leven. “Mijn ouders gingen in 1968 in Dauwendaele wonen, toen de bouw van de wijk nog maar net begonnen was. Ik was achttien en had weinig keus. Ik ging gewoon mee naar Zeeland.”

Blijkbaar heeft ze daar nooit spijt van gekregen, want ze is hier altijd gebleven. De winkel begon ze in april 1983, onder de naam Pingouin. Die eerste jaren runde ze de winkel samen met een vriendin, Els Geelen, maar begin jaren 90 ging ze alleen verder. De nieuwe naam Saluti werd in maart 1992 definitief doorgevoerd. Als je oude advertenties opzoekt kun je de ontwikkelingen van toen mooi volgen.

Trudy is altijd haar eigen koers blijven varen. Ze is de eerste om toe te geven dat ze bepaalde ontwikkelingen aan zich voorbij heeft laten gaan. Internet en sociale media, bijvoorbeeld heeft ze nooit gekoppeld aan de zaak. Ze had een trouwe klantenkring, die de winkel toch wel bleef bezoeken. Dat betekent overigens niet dat ze de ontwikkelingen niet volgt. Ze weet heel goed waar ze staat, en wat er allemaal speelt, en ze is niet bang om te zeggen wat ze vindt.

Gisteren vertelde ze bijvoorbeeld nog hoe ergerlijk ze het vond als bepaalde mannen het hadden over haar ‘winkeltje’. “Waarom hebben vrouwen bij zulke lui altijd een winkeltje en mannen een zaak?” zei ze. Toen zo’n heerschap eens informeerde wat ze dan zoal verkocht, in haar ‘winkeltje’, antwoordde ze fijntjes: “nou gewoon: truitjes en jurkjes, voor vrouwtjes.”

De winkel is al vrijwel helemaal leeg verkocht, maar Trudy is nog in de winkel tot eind augustus. Het pand staat inmiddels te huur. De planken en rekken die er nog hangen en staan geeft ze ook graag weg, aan eventuele liefhebbers. Het kan maar opgeruimd zijn.

Wat Trudy gaat doen na de sluiting weet ze nog niet precies, maar het lijkt ons geen dame die zich zal vervelen. Ze zit in ieder geval nog vol energie. Ze kijkt tevreden terug op heel veel mooie jaren in de Langeviele én ze kijkt met een nieuwsgierige blik vooruit. Een leuke bijkomstigheid is dat ze nog een hele zak vol oude Middelburgse foto’s heeft, die ze nu eens voor ons kan gaan uitzoeken, omdat er meer tijd is. We kunnen niet wachten!

Wij bedanken haar hoe dan ook voor al die jaren ondernemen in Middelburg en we wensen haar het allerbeste met de dingen die ze straks zal gaan doen. Veel geluk, Trudy!

Knipsels: Krantenbank Zeeland ZB

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Wandelen door de Langeviele in Middelburg, 1970-1988
Wandelen door de Langeviele in Middelburg, 1970-1988

Net als vorige maand met de Lange Delft zag je, wandelend door de Langeviele in Middelburg, tussen 1970 en 1988, heel wat winkels en ondernemingen die nu niet meer bestaan […]

2 sep 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Winkels van toen: Speelgoedhuis Oké in de Langeviele
Winkels van toen: Speelgoedhuis Oké in de Langeviele

Geweldig! Van Kine van Boeijen (meisjesnaam Walraven) kregen we dit weekend een stapeltje oude foto’s én folders van de winkel die haar ouders vroeger hadden op de hoek van de […]

12 jan 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Langeviele Middelburg, 1895-1955
Langeviele Middelburg, 1895-1955

Langevielenostalgie! 12 foto’s uit de periode 1895-1955, uit de Beeldbank van het Zeeuws Archief. #zijwarendestad

17 jan 2015

Volgende verhalen

Afbeelding #010 voor het verhaal Theetuin ‘t Lokkertje: een klein paradijs aan de rand van Nieuwland
Theetuin ’t Lokkertje: een klein paradijs aan de rand van Nieuwland

Oooh, wat een mooi plekje ontdekten we vanochtend! Toegegeven, je wandelt er vanaf de Markt niet zomaar even heen, maar Theetuin ’t Lokkertje is de moeite van een fietstochtje, of […]

14 aug 2021
Afbeelding #001 voor het verhaal Blij dat je hier bent: promotieteam Zeeuwse ondernemers doet Middelburg aan
Blij dat je hier bent: promotieteam Zeeuwse ondernemers doet Middelburg aan

Vanmiddag doet het promotieteam van de campagne ‘Blij dat je hier bent’ Middelburg aan. De campagne, naar een initiatief van de ondernemersvereniging in Goes, werd begin juli gelanceerd en is […]

14 aug 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Geen Kickoff Festival, geen N8vdN8, geen Hrieps
Geen Kickoff Festival, geen N8vdN8, geen Hrieps

We kijken er niet meer van op, maar zuur blijft het, om te moeten lezen over al die afgelastingen van prachtige evenementen. Na Hrieps hebben ook Kickoff Festival Zeeland en […]

15 aug 2021