array(1) {
  [0]=>
  int(27261)
}

Samenwerken met het Zeeuws Museum?

Kijk, hier worden wij vrolijk van. Op Wij zijn De Stad willen we graag zo breed mogelijk de mooie dingen van Middelburg Centrum belichten. Niet alleen de winkels, evenementen en mensen, maar ook gebouwen, de geschiedenis én culturele organisaties. Wij hebben bijvoorbeeld een zwak voor de schatten die zijn te vinden in het Zeeuws Archief, het Zeeuws Museum en in de Zeeuwse Bibliotheek.

Begin deze week spraken we met Marjan Ruiter, directeur van het Zeeuws Museum, en vroegen haar of we de komende maanden geen vrije toegang konden krijgen, om met enige regelmaat gekke, grappige of mooie dingen in en rondom het Museum te belichten. Denk aan de dingen achter de schermen, een bijzondere bezoeker, of een onbekende ruimte bijvoorbeeld. Marjan vond het een leuk voorstel, en zegde meteen haar medewerking toe.

En ze voegde daad bij woord. Vanochtend werden we gebeld om even kennis te maken met vier van de zes suppoosten. Gezellig! Uit het gesprekje van tien minuten bleek dat we drie van de vier mensen al een heel klein beetje kenden, via gemeenschappelijke vrienden, via internet of uit het Middelburgse horecaverleden. Soms is de wereld best overzichtelijk 🙂

Maar hoe het ook zij: we zijn van harte welkom in het museum en daar zijn we maar wat blij mee. Wordt vervolgd, de komende maanden!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Auto’s in het Middelburg van de jaren 60
Auto’s in het Middelburg van de jaren 60

Historie! Wij snuffelen vaak genoeg in beeldbanken om te weten dat deze Middelburgse foto’s allemaal uit die van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed komen. Maar de invalshoek van ‘Michiel […]

22 aug 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Photos from Wij zijn De Stad’s post
Photos from Wij zijn De Stad’s post

Ondertussen op het Abdijplein: de opbouw van het hoofdpodium van #ZNF2015

22 aug 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Gezien in de Zusterstraat. Wij vinden ‘m leuk!

24 aug 2015