Geplaatst op 26 augustus 2016

Schrijflab met Anna A Ros in de Zeeuwse Bibliotheek

We waren er hooguit een half uurtje gisteren, maar tijdens dat verkoelende bezoek aan de Zeeuwse Bibliotheek, tegenwoordig ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, zagen we heel veel bekenden. Dat heeft alles te maken met het feit dat we zelf ruim tien jaar in de bieb hebben gewerkt, van 1999 tot 2010.

Des te gekker is het eigenlijk dat we er nog nooit uitgebreid over hebben geschreven. Daar gaan we dit najaar verandering in brengen. We willen graag eens meer vertellen over de schatten die je kunt vinden in die magische kluis in het magazijn, maar ook over alle initiatieven die de afgelopen paar jaar zijn ontwikkeld door de organisatie. Er gebeurt van alles, van meet-ups rondom VPRO Tegenlicht en internet -en tabletcursussen tot allerlei sessies van FabLab Zeeland. Kijk maar eens in de agenda van de ZB, op www.agendaz.nl.

Gisteren kletsten we ook even met oud-collega Jeanine Naerebout en de schrijfster Anna A Ros, die samen plannen aan het smeden zijn om het literaire leven in Middelburg (en Zeeland) een beetje op te schudden. Dat kan, wat ons betreft, nooit kwaad. Een beetje opruiend en spannend mag best, van tijd tot tijd. Anna willen we als persoon sowieso ook nog eens interviewen maar zij start op 7 september dus onder meer met de Middelburgse leeskring ‘De Damkring‘ én vanaf 1 september Schrijflab met Anna A. Ros.

Als je graag wilt leren schrijven is dit je kans. In 16 weken leer je de kneepjes van het vak. Helemaal gratis! Je moet je alleen wel even inschrijven van tevoren: via www.agendaz.nl/leren-schrijven.

Maar we komen er dus nog op terug. De ZB is gewoon te mooi om niet over te schrijven.


Delen op