array(11) {
 [0]=>
 int(20819)
 [1]=>
 int(20820)
 [2]=>
 int(20821)
 [3]=>
 int(20822)
 [4]=>
 int(20823)
 [5]=>
 int(20824)
 [6]=>
 int(20825)
 [7]=>
 int(20826)
 [8]=>
 int(20827)
 [9]=>
 int(20828)
 [10]=>
 int(20829)
}

Schrikken: van der Sloot Schoenmode Middelburg stopt ermee

“Wij gaan weg” Toen we die tekst vandaag zagen in de etalage van Van der Sloot schoenmode konden we onze ogen niet geloven. Was dit een grap?

Nee dus. Etienne van der Sloot gaat écht stoppen met zijn winkel, die al bijna 40 jaar in dat pand is gevestigd.

We zijn zeer op Etienne gesteld, en spreken hem regelmatig maar dit hadden we niet zien aankomen. En hoe naar het ook voelde, we wilden graag van Etienne zelf horen hoe deze vork in de steel zit. Met lood in de schoenen gingen we het hem vragen. Buurman Jules Petiet kwam ook net binnen met een bezorgde blik.

Etienne bleek gelukkig niet in zak en as te zitten. Hij is niet failliet ofzo, laten we dat voorop stellen. Hij huurt het pand al jaren van zijn ouders, die voorheen in de zaak zaten. Maar Etienne is iemand die altijd naar het grotere plaatje kijkt en hij stelt het simpel: er zijn en er komen te veel schoenenwinkels in Middelburg. Dat is op de langere termijn niet houdbaar. Zeker niet als je daar de heftige invloed van online retailers bij optelt, en de prognoses die voor de schoenenbranche gelden. Het gaat goed met de economie en ook in de schoenenbranche was er vorig jaar een omzetstijging volgens het CBS, maar er zijn vele nuances, binnen zulke rapportages.

Feit is dat Etienne de ontwikkelingen een stap voor wil zijn. Hij ziet het niet zonnig in voor de periode 2018-2023. Dat is de belangrijkste reden dat hij stopt.

Wat hij zelf gaat doen weet hij nog niet, maar in ieder geval niet bij de pakken neerzitten. Hij verheugt zich ook op nieuwe uitdagingen en nieuwe vrijheden. Dit alles laat hem uiteraard niet onberoerd (“nu even door de zure appel heen bijten, straks nieuwe mogelijkheden”) maar hij maakt er geen drama van. Daar zijn we dan toch een beetje blij om.

Want laten we wel zijn: Van der Sloot is een instituut in Middelburg. Toen we dat zeiden corrigeerde Etienne ons: “wás”. We konden er eerlijk gezegd niet om lachen.

Maar komaan, we gaan uit van het positieve en wensen Etienne (en Azar natuurlijk) gewoon veel moois voor de toekomst. Dat geldt natuurlijk ook voor de medewerkers. Als iemand vacatures heeft: laat het dan even weten!

Van der Sloot is overigens nog geopend tot er een nieuwe huurder is gevonden.

Enige duiding:

RABO

ABN

NOS

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bijetienne-van-der-sloot/

https://wijzijndestad.com/verhalen/video-de-restyling-van-van-der-sloot-schoenmode/

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-middelburg-800-schoenen-van-van-der-slootvan-bommel/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een kijkje in de keuken van...Brasserie de Huifkar in Middelburg
Een kijkje in de keuken van…Brasserie de Huifkar in Middelburg

We lopen al langer rond met het plannetje om regelmatig filmend kijkjes te nemen in de hectiek van Middelburgse keukens. In de praktijk is dat er echter nog niet van […]

2 feb 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Stralend, onder de blauwe supermaan
Stralend, onder de blauwe supermaan

Middelburg, stralend onder die blauwe supermaan. Foto: Rene Romijn.

2 feb 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Koestraatpanorama: het dak op met Sarah van Villex
Koestraatpanorama: het dak op met Sarah van Villex

Te leuk! Gisteren hadden we in de Lange Noordstraat een afspraakje bij Villex Studenthousing, met woonconsulente Sarah van de Kop. We wilden graag eens weten wat Villex en zijn consulenten […]

3 feb 2018