Geplaatst op 01 februari 2018

Schrikken: van der Sloot Schoenmode Middelburg stopt ermee

“Wij gaan weg” Toen we die tekst vandaag zagen in de etalage van Van der Sloot schoenmode konden we onze ogen niet geloven. Was dit een grap?

Nee dus. Etienne van der Sloot gaat écht stoppen met zijn winkel, die al bijna 40 jaar in dat pand is gevestigd.

We zijn zeer op Etienne gesteld, en spreken hem regelmatig maar dit hadden we niet zien aankomen. En hoe naar het ook voelde, we wilden graag van Etienne zelf horen hoe deze vork in de steel zit. Met lood in de schoenen gingen we het hem vragen. Buurman Jules Petiet kwam ook net binnen met een bezorgde blik.

Etienne bleek gelukkig niet in zak en as te zitten. Hij is niet failliet ofzo, laten we dat voorop stellen. Hij huurt het pand al jaren van zijn ouders, die voorheen in de zaak zaten. Maar Etienne is iemand die altijd naar het grotere plaatje kijkt en hij stelt het simpel: er zijn en er komen te veel schoenenwinkels in Middelburg. Dat is op de langere termijn niet houdbaar. Zeker niet als je daar de heftige invloed van online retailers bij optelt, en de prognoses die voor de schoenenbranche gelden. Het gaat goed met de economie en ook in de schoenenbranche was er vorig jaar een omzetstijging volgens het CBS, maar er zijn vele nuances, binnen zulke rapportages.

Feit is dat Etienne de ontwikkelingen een stap voor wil zijn. Hij ziet het niet zonnig in voor de periode 2018-2023. Dat is de belangrijkste reden dat hij stopt.

Wat hij zelf gaat doen weet hij nog niet, maar in ieder geval niet bij de pakken neerzitten. Hij verheugt zich ook op nieuwe uitdagingen en nieuwe vrijheden. Dit alles laat hem uiteraard niet onberoerd (“nu even door de zure appel heen bijten, straks nieuwe mogelijkheden”) maar hij maakt er geen drama van. Daar zijn we dan toch een beetje blij om.

Want laten we wel zijn: Van der Sloot is een instituut in Middelburg. Toen we dat zeiden corrigeerde Etienne ons: “wás”. We konden er eerlijk gezegd niet om lachen.

Maar komaan, we gaan uit van het positieve en wensen Etienne (en Azar natuurlijk) gewoon veel moois voor de toekomst. Dat geldt natuurlijk ook voor de medewerkers. Als iemand vacatures heeft: laat het dan even weten!

Van der Sloot is overigens nog geopend tot er een nieuwe huurder is gevonden.

Enige duiding:

RABO

ABN

NOS

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bijetienne-van-der-sloot/

wijzijndestad.com/verhalen/video-de-restyling-van-van-der-sloot-schoenmode/

wijzijndestad.com/verhalen/de-middelburg-800-schoenen-van-van-der-slootvan-bommel/Meer verhalen over Van der Sloot Schoenmode

Op bezoek bij…Etienne van der Sloot

Zo goed kennen we hem nu ook weer niet, maar toch durven we hier best te zeggen dat Etienne van der Sloot een van onze favoriete ondernemers van Middelburg is….

Lees meer

De Middelburg 800-schoenen van van der Sloot/van Bommel

Mooi was dat. Van der Sloot schoenmode kwam een paar weken geleden met een speciale schoen voor Middelburg 800 jaar, maar terwijl het filmpje daarover viraal ging, zat Etienne zelf…

Lees meer

Video: de restyling van Van der Sloot Schoenmode

Waren we nu alweer op bezoek bij Van der Sloot schoenmode? Tsja, we doen echt ons best de aandacht een beetje te verdelen, maar die Etienne onderneemt van alles. Vandaag…

Lees meer