array(1) {
  [0]=>
  int(5864)
}

Sharon & Emily-Rose: “Altijd blijven dromen, maar een ander ook iets gunnen”

De Middelburgse Sharon Los en Emily-Rose Henry zitten allebei in de finale Miss Beauty of Zeeland. Wie die verkiezing wint mag door naar de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands. Door deel te nemen steunen de meiden ook een goed doel: Stichting Haarwensen. Sharon en Emily-Rose nodigen iedere Middelburger uit om verhalen te delen. Over vroeger, over nu en over de toekomst.

“Dat we met onze sjerpen van Miss Beauty of Zeeland door de stad lopen heeft een goede reden. We zijn vandaag op pad voor Stichting Haarwensen. We gaan bedrijven in de binnenstad af voor donaties. Dat hoort ook bij de deelname aan deze verkiezing. De stichting helpt kinderen die door medische behandelingen of een andere vorm van kaalhoofdigheid in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Dat is vaak onbetaalbaar namelijk.

Maar we promoten natuurlijk ook onszelf en elkaar. Om te kunnen winnen hebben we ook stemmen van het publiek nodig, die bepalen de uitslag voor twintig procent. Mensen kunnen op ons stemmen via een SMS. En we hebben die stemmen hard nodig, want we staan allebei nog niet in de top drie!

We kunnen het goed met elkaar vinden.We doen allebei voor de eerste keer mee aan een missverkiezing. Dat is best spannend. Er is gelukkig weinig haat en nijd tussen de finalisten onderling. Wij wonen bij elkaar in de buurt, maar we schelen zes jaar. Voor de verkiezing gingen we nog niet met elkaar om, maar dat is nu wel anders. We willen allebei winnen natuurlijk, maar we gunnen het elkaar ook. We hebben ook zo onze eigen redenen om mee te doen. Sharon vindt het belangrijk om te laten zien hoe je je eigen puurheid kunt tonen op een podium, dat je gewoon altijd jezelf moet kunnen zijn, Emily-Rose richt zich meer op het feit dat het nooit te laat is om te bereiken wat je wilt. Zij wilde altijd al stewardess worden maar door omstandigheden kwam dat er een paar jaar lang niet van. Nu is ze 25 en gaat ze er alsnog voor. Je moet gewoon doorpakken soms.

Als we winnen promoten we Middelburg misschien ook wel een klein beetje. We zijn er allebei niet geboren, maar de stad is wel ons thuis, we wonen er met plezier. Of dat altijd zo zal blijven weet je maar nooit. Je moet ook durven dromen. Misschien belanden we ooit wel in het buitenland. Dat zou ook tof zijn. Maar nu eerst maar eens zien dat we deze verkiezing winnen, haha.”

Foto: Scherp Fotografie

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburgse bedrijven van toen: Houthandel Alberts
Middelburgse bedrijven van toen: Houthandel Alberts

Als er nu één bedrijf was dat in het verleden lang het aanzicht van de binnenstad van Middelburg bepaalde, dan was het wel Houthandel Alberts. Daarom in de reeks ‘Middelburgse […]

12 apr 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Ook Moois en Meer sluit zich aan bij de VOM!
Ook Moois en Meer sluit zich aan bij de VOM!

En nóg een nieuw lid voor de VOM! Mooisenmeer.nl in de Sint Janstraat heeft zich ook aangemeld, na een goed bezochte bijeenkomst voor ondernemers van de vereniging, vorige week in […]

12 apr 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom bij de VOM, Jamin Middelburg!
Welkom bij de VOM, Jamin Middelburg!

Een maand geleden schreven we over Peter en Miranda Hendrickx en over hun winkel Jamin. Ze zeiden toen al te overwegen lid te worden van de VOM. Nu zijn ze […]

12 apr 2017