array(10) {
 [0]=>
 int(6372)
 [1]=>
 int(6373)
 [2]=>
 int(6374)
 [3]=>
 int(6375)
 [4]=>
 int(6376)
 [5]=>
 int(6377)
 [6]=>
 int(6378)
 [7]=>
 int(6379)
 [8]=>
 int(6380)
 [9]=>
 int(6381)
}

Skaters Middelburg op zoek naar een eigen plekje

Waar moet je heen als je nergens mag zijn?

Wij weten het antwoord op die vraag ook niet, maar we weten wel dat de skaters van Middelburg op zoek zijn naar een eigen plek, waar ze samen los kunnen met hun ollies, flips en grinds.

Hoe dat zit? Nou: normaal gesproken hangen de skatende vrienden altijd rond bij het Skatepark Veerse Poort, maar dat park werd begin vorige maand gesloten, omdat het er te druk werd, in coronatijd.

Het gevolg was dat de vriendengroep (soms zijn ze met wel veertig man) uitweek naar andere plekken in de stad, waaronder het Abdijplein, al jarenlang een plek waar wieltovenaars graag komen.

Vanaf vandaag is skaten op het plein echter verboden. Dat was eigenlijk al zo, maar vanaf nu zal er ook echt worden gehandhaafd. Niemand heeft iets tegen de skaters, maar in de Abdij is men er ook niet blij mee. Steen en staal is hard, maar slijt natuurlijk wel sneller door de skateboards en de stepjes.

Camiel Simons legde gisteren uit dat de skaters geen kwaad in de zin hebben en al helemaal niet bezig zijn met vandalisme. Ze ontkennen de slijtage van marmer en ander materiaal ook niet. Ze willen graag meedenken over een oplossing. Het liefst zouden ze het park weer in gebruik nemen, en zelf zorgen voor iemand die een beetje toezicht houdt.

Zou moeten kunnen toch? Meker Skatepark verdween eerder ook al. Daarom snappen wij wel dat deze gasten op zoek zijn, en niet alleen wil voetballen (dat mag namelijk wel op het plein). Ze willen gewoon hun eigen ding doen ergens, waar het kan. Als het dan ook nog mag is het helemaal mooi, toch?

Filmpje:

https://youtu.be/4yr4xMvSTUE

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal TB: Jos danst op City of Dance 2015
TB: Jos danst op City of Dance 2015

Als je er lang over nadenkt zou je er zomaar chagrijnig van kunnen worden: niks geen Stadsfeesten Middelburg, Middelburg VOLkoren of City of Dance weekend dit jaar. Maar wat heb […]

19 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Rondvaart Middelburg weer van start, Skatepark Veerse Poort heropend
Rondvaart Middelburg weer van start, Skatepark Veerse Poort heropend

Leuk zeg, zomaar twee goede nieuwtjes achter elkaar vandaag: Eerst kregen we een berichtje van Marleen van Banning van Rondvaart Middelburg. Ze liet weten dat zij en Roland gisteren zijn […]

19 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Wat een stad he?
Wat een stad he?

Wat een stad hè? Foto: Lavooij Fotografie

19 mei 2020