array(12) {
 [0]=>
 int(48892)
 [1]=>
 int(48900)
 [2]=>
 int(48899)
 [3]=>
 int(48896)
 [4]=>
 int(48898)
 [5]=>
 int(48895)
 [6]=>
 int(48897)
 [7]=>
 int(48894)
 [8]=>
 int(48893)
 [9]=>
 int(48890)
 [10]=>
 int(48891)
 [11]=>
 int(48889)
}

SmithArt: een nieuw cultuurpodium in de Singelstraat in Middelburg

Een cultuurpodium? In de Singelstraat?

We moeten toegeven dat we een beetje in de war raakten van twee berichtjes die deze week kregen, over evenementen die vanaf vandaag in het monumentale pand Doet wel en siet niet om worden georganiseerd. ‘Is daar een podium dan?’ We vroegen het ons hardop af. Tegelijkertijd beseften we dat we Singelstraat 13 ook nog nooit van binnen hadden gezien.

Het was hoe dan ook meer dan reden genoeg om even naar de Singelstraat te fietsen, waar we kennismaakten met de sympathieke en energieke Tineke Smith, die sinds april op de benedenverdieping van het pand woont. Tineke heeft in de grote open ruimte die haar woning in feite is een prachtige expositie en muziekruimte ingericht, die ze vanmiddag om 13.00 in gebruik zal nemen als het culturele podium SmithArt.

Vanavond om half negen is er een optreden van violiste Emma Breedveld en componist en live electronica Gábor Tarján. Zij spelen Heat & Memory, een niet eerder uitgevoerde theatrale verkenning van klank & tijd.

Morgen is dan de officiële opening van SmithArt, die de komende weken een vervolg zal krijgen met een afwisselend programma, dat je kunt bekijken op de website van SmithArt.

Wij gaan volgende week terug naar Tineke, om rustiger met haar te praten. In dat half uurtje van gisteren kletsten we ook al over van alles en nog wat, maar we willen graag nog veel meer weten over haar leven en werk. Ze woonde en werkte overal, waaronder twintig jaar in Frankrijk. Nu is ze neergestreken in Middelburg, in het pand dat ooit bij de Zeeuwse Concertzaal hoorde.

Het is een bijzondere plek. En dan hebben we het nog niet eens over de kunst en de muziek zelf. We kregen weliswaar al wat flarden mee, van de verhalen die erbij horen, maar dat is natuurlijk niet genoeg.

Nu alvast deze introductie. Omdat het een nieuwtje is. Omdat het vanaf dit weekend gaat gebeuren. Omdat we het een mooie aanwinst vinden. Alsnog welkom in Middelburg, Tineke!

http://www.tinekesmith.com/index.php

Volgende verhalen

Afbeelding #004 voor het verhaal Hotel St. Joris opent begin 2023 aan de Balans; verkoop eenheden start zaterdag
Hotel St. Joris opent begin 2023 aan de Balans; verkoop eenheden start zaterdag

Ah! Daar is dan eindelijk de duidelijkheid over de nieuwe bestemming van de Sint Jorisdoelen aan de Balans. Bijna vijf jaar na de eerste veiling van het pand ontvangen we […]

10 okt 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Beadle sluit Middelburgse vestiging per 1 november
Beadle sluit Middelburgse vestiging per 1 november

Wat spijtig: op 1 november zal de Middelburgse vestiging van Beadle, aan Langeviele 41-43, definitief sluiten. Sjoukje van der Zee gaat zich met haar team volledig concentreren op de winkel […]

10 okt 2021
Afbeelding #008 voor het verhaal #Middelburg op Instagram, september-oktober 2021
#Middelburg op Instagram, september-oktober 2021

Omdat we er nooit genoeg van krijgen! Een kleine selectie #Middelburg op Instagram, september-oktober 2021. De foto’s zijn gemaakt of gedeeld door de volgende accounts op Instagram: pjm_captures, thijs_schaaf, fotograqui.nl, […]

11 okt 2021