Geplaatst op 14 september 2018

Spijtig: The Kitsch Company gaat sluiten

Ach, wat spijtig om te moeten melden: na iets meer dan 20 jaar gaat The Kitsch Company aan de Lange Geere, van Jantien van de Kraats, stoppen. Althans, de winkel.

We liepen vanochtend even binnen bij de zaak. Daar legde Jantien uit dat er geen sprake van drama is. Jantien behoudt haar atelier en gaat zich weer meer richten op het maken van sieraden als kunstvoorwerpen. Daar komt bij dat ze samen met vriend Henk een oud huis heeft gekocht in Zuid-Spanje, dat ze in de komende jaren helemaal op gaan knappen. Om te beginnen gaat ze er in oktober haar vijftigste verjaardag vinden.

Dat alles neemt niet weg dat wij het jammer vinden dat deze kleurrijke en bijzondere winkel zal verdwijnen uit het Middelburgse straatbeeld. We danken Jantien hartelijk voor al die jaren, en wensen haar succces met haar toekomstige activiteiten. Iets zegt ons dat we nog wel eens bij haar terug zullen komen, ooit.

De Kitsch Company sluit overigens niet per direct. Jantien heeft nog een huurcontract voor een jaar. Ze stopt pas echt als Schulting & Partners, makelaars – taxateurs o.z. een nieuwe huurder heeft gevonden, of als het contract kan worden opgezegd. Waarvan akte.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bijthe-kitsch-company-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/uit-de-archieven-van-jantien-van-de-kraats/

wijzijndestad.com/verhalen/stadsgezicht-jantien-van-de-kraats/