array(6) {
 [0]=>
 int(50394)
 [1]=>
 int(50397)
 [2]=>
 int(50396)
 [3]=>
 int(50398)
 [4]=>
 int(50393)
 [5]=>
 int(50395)
}

Sporen in Middelburg: een muzikale kunstperformance voor 25 jaar Galerie T

Zij zijn De Stad!

In maart schreven we over het 25-jarig jubileum van Galerie-T, na een fijn gesprek met Lia Hector en Ilja Hector. Ze vertelden toen ook dat ze het jaar feestelijk zouden gaan uitluiden, met speciale exposities, optredens, een boek en meer.

Dat is nog steeds het geval, maar moeder en dochter zagen zich wel genoodzaakt het hele programma om te gooien. Geen fuifjes op locatie, of wel, maar dan in zéér kleine gezelschappen. Het is niet anders. Voordeel is dan weer wel dat een deel van het programma digitaal beschikbaar komt. Die dingen delen we graag.

Neem nu de muzikale kunstperformance ‘Sporen in Middelburg’, een samenwerking tussen kunstenaar Danielle Davidson en cellist Paul Uyterlinde. Danielle heeft in december 2021 een solo-expositie in de galerie. Paul is kunstliefhebber en en wilde graag zijn medewerking verlenen aan deze performance, die ook op groot scherm in de galerie aan de Vismarkt is te zien.

Het mooie is dat Danielle en Paul beiden hun kinderjaren in Middelburg doorbrachten. Ze wonen nu elders, maar voelen zich nog steeds verbonden met de stad. Zo ontstond het idee om samen een digitale performance neer te zetten met het centrum van Middelburg als locatie.

Het stuk dat Paul speelt is de Cello Sonata NO. 1 Op. 72 I van Mieczyslaw Weinberg. Daniëlle Davidson improviseert op de klanken van de muziek. Met trage en snelle gebaren zal ze met zwarte inkt en witte verf tekenen op grote stroken papier. Zwarte lijnen die doorlopen en variëren, als connotaties van bladmuziek. Het verhaal van de muziek. Over geschiedenis en terugkijken.

Het doel is onder andere om de digitale performance te laten zien tijdens de expositie van Danielle Davidson die op 2 december van start gaat. Vanaf dan zal de performance tot eind december continu op groot scherm te zien zijn in de kelder van de galerie. Er zal een bioscoopopstelling zijn, waar geïnteresseerden alleen of in gezelschap op hun gemak plaats kunnen nemen en de performance onder het genot van een kopje thee kunnen bekijken.

Deze performance is een opmaat naar een live performance die Danielle en Paul in mei 2022 zullen verzorgen.

Foto’s: Ilja Hector

Volgende verhalen

Afbeelding #005 voor het verhaal De grote kerstboom is weer terug op de Markt
De grote kerstboom is weer terug op de Markt

Mooi! De grote kerstboom is vanochtend ook weer op z’n vaste plek voor het stadhuis gezet, door de buitendienst van Gemeente Middelburg. Straks de ballen en de verlichting er nog […]

26 nov 2021
Afbeelding #002 voor het verhaal Steun de lokale ondernemers….dit jaar met de Middelburgse Muntenbuidel
Steun de lokale ondernemers….dit jaar met de Middelburgse Muntenbuidel

Steun de lokale ondernemers….dit jaar met de Middelburgse Muntenbuidel! ‘Wees loyaal, koop lokaal.’ Je leest de kreet overal en dat is niet voor niets. Zonder jullie steun zijn lokale ondernemers […]

26 nov 2021
Afbeelding #005 voor het verhaal Miep Gasklep: ambassadrice van Geocaching op Walcheren
Miep Gasklep: ambassadrice van Geocaching op Walcheren

“Er zijn 1.655 geocaches in de buurt van Veere”, lezen we op de website van Geocaching. Da’s niet niks! Over geocaching schreven we vijf jaar geleden een keer, toen we […]

27 nov 2021