array(1) {
  [0]=>
  int(14160)
}

Staan en opvallen met Christine Bender

Vallen en opstaan? Staan en opvallen!

Drie jaar geleden schreven we al eens uitgebreid over Christine Bender, die toen net begonnen was als zelfstandig onderneemster. We hadden – toen al – veel respect voor haar doorzettingsvermogen, dat onder meer bleek uit de manier waarop ze, als Duitse, in korte tijd de Nederlandse taal onder de knie had gekregen.

Een paar weken geleden vroeg Christine of zij zich met haar onderneming Christine Bender Coach & Public Speaker ook mocht aansluiten bij de Vereniging Ondernemers Middelburg. Maar natuurlijk! De VOM was ooit een vereniging met alleen middenstanders als leden, maar anno 2019 zijn álle ondernemers binnen de vesten van harte welkom, dus ook Christine. Ze werd dan ook meteen lid.

Dat was een mooie gelegenheid om bij te praten met deze vrolijke dame, die sinds die ontmoeting in januari 2016 heel veel stappen heeft gezet. Aan tafel bij De Juf vertelde ze er afgelopen vrijdag wat meer over.

Kort samengevat komt het erop neer dat Christine in 2016 voorzichtig begon met ondernemen, stapje voor stapje. Ze deed opdrachten voor kleinere en grotere bedrijven lokale organisaties, maar zo nu en dan doet ze ook nog steed dingen in haar vaderland, zoals bij het Rode Kruis daar. Dat werk loopt door tot de dag van vandaag. Binnenkort heeft ze bij die organisatie zelfs een klus die twee weken in beslag zal nemen. Verandermanagement en coaching van en voor verschillende afdelingen.

Naast haar reguliere werk doet Christine nog veel meer. Zo begon ze samen met Marjo van Estrik Ontwikkelnet (op Facebook te vinden als groep). Vanuit die samenwerking organiseerden de twee dames onder meer het evenement ‘Smart & Sexy’, met Lisa Portengen. Dat evenement was niet alleen een succes; Lisa inspireerde Christine ook om vol te gaan voor nieuwe tak van sport: het zijn van een openbaar spreekster.

Het mag geen verrassing heten dat Christine ook dáár met alles wat ze heeft voor is gegaan. Ze is de strijd aangegaan met al haar onzekerheden op dat gebied en staat nu pal voor wie ze is en voor wie ze wil zijn. ‘Maximaal stralen’ noemt ze dat zelf. Het voorlopige hoogtepunt daarvan is morgenavond in het Middelburgs Minitheater, waar Christine de lezing ‘Staan en Opvallen’ verzorgt. Of is het een workshop? Of kleinkunst? Wij weten het ook niet precies, maar we weten wel dat er van de 80 kaarten nog maar 5 over zijn. Dat heeft ze prima voor elkaar.

We hadden 3 jaar geleden al veel respect voor Christines aanpak, nu alleen nog maar meer. En ze is nog niet klaar bovendien. Ze wil dolgraag meer doen met en voor het lokale MKB, om maar eens iets te noemen. Maximaal ondernemen, grijnzen wij dan 🙂

Welkom bij de VOM, Christine!

Meer over het werk en de werkwijze van Christine op haar website.

Het stuk van 2016 kun je nalezen in het archief van Wij zijn De Stad.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn De Actie 2019: de winnaars
Wij zijn De Actie 2019: de winnaars

Een update van Wij zijn De Actie 2019: alle dozen én de bonus zijn verloot! Maar voordat we de winnaars opsommen gaan we nog even door het stof. Bij de […]

13 feb 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Paal met verhaal: het vervolg
Paal met verhaal: het vervolg

Niet! Gisteren twitterden we nog een plaagstootje naar Gemeente Middelburg over die scheve paal op de markt, die ooit een lantaarnpaal was. Zojuist kregen we van Piet Maas een foto […]

13 feb 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Valentijnsdag in ondernemend Middelburg
Valentijnsdag in ondernemend Middelburg

Valentijnsdag! Als we heel eerlijk zijn hebben we er zelf niet zo gek veel mee. We kunnen dan ook smakelijk lachen om zo’n campagne als die van Tosti Creative. Tegelijkertijd […]

13 feb 2019