Geplaatst op 08 juni 2019

Stadsfeesten Middelburg 2019 zaterdag: het programma dat niet is weggewaaid

Soms is het weer meedogenloos maar juist dán, beste mensen, komt het aan op karakter. We zagen het gisteravond ook: het kwam laat op gang allemaal, maar aan het eind van de avond zagen we veel afgeladen zaken. Het werd zó gezellig dat we bijna al het latere beeldmateriaal af kunnen schrijven.

Maar nu de zaterdag. Het was vanochtend vrij onstuimig. Daarom zijn bepaalde onderdelen, zoals de Middelburgse Watersportdagen, voor vandaag afgelast. Dat is gewoon een veiligheidsverhaal. Op stadsfeestenmiddelburg.nl/programma/8-juni/ kun je bij een deel van het programma al zien of het doorgaat of niet. Rond 14.00 uur worden er nog wat laatste knopen doorgehakt over evenementen aan het eind van de middag en vanavond.

Maar er gaat ook heel veel gewoon door! Zoals Vintage Middelburg, op de Vismarkt. Met Annebeth Laurijs van de organisatie spraken we gisteren, in de winkel van Sebastian den Herder Vintage & Designers. Alles wat ze in het filmpje opsomt gaat gewoon door, bevestigde ze zojuist op het pleintje, waar alle kraampjes al staan opgesteld. Het lekkere eten en de muziek op het Walplein, achter de HEMA, zijn opgeschoven, maar gaan eind van de middag waarschijnlijk door, net zoals morgen Funkyness Music Box 7, met 40 muzikanten en 2 podia. De organisatie vertelde ons er zojuist meer over.

En er zijn nog vele binnenactiviteiten. Ook Dance Cetre Dazzle in de Nieuwe Kerk gaat door, net als de Singer-songwriters in Kloveniersdoelen en het programma van de Zeeuwse Muziekschool in Hotel Loskade 45. Pokoe heeft de naam veranderd, in ‘Pokoe Lekker Binnen’. Ook in de Kloof, eind van de middag. Verder zijn veel optredens naar binnen verhuisd, zoals die bij de winkels in de Korte Geere en bij Hard en Ziel. Die toffe expo die The Yellow House op de Helm zou houden is nu verplaatst naar Elliott, in het oude Postkantoor in de Lange Noordstraat. De optredens bij Muziekcentrum Middelburg  zijn nu ook binnen. We begrepen dat er bij de Seismolen ook wordt doorgefeest. En er zijn natuurlijk ontmoetingen met kunt, bijvoorbeeld bij MAS, in de Vleeshal en in het Zeeuws Museum.

We hebben nog niet eens alles genoemd. Kijk anders ook nog even op wijzijndestad.com/agenda. We hopen hoe dan ook dat het duidelijk is: Wij zijn De Flexibele Stad!


Delen op