Geplaatst op 09 december 2019

Stadshelden #3 – Jan-Kees Luijk ‘aka’ Maria Magdalena

In tijden dat mensen zorgvuldig aan hun imago bouwen op social media is Jan-Kees Luijk een verademing. Hij speelt ‘live’, recht voor je neus met zijn imago. Uniform-jasjes, bontjasjes, strakke pantalon of rok, glitter-sjaaltjes, alles kan en alles staat hem. En als de zon onder gaat transformeert hij in Maria (Magdalena), in zijn brocantewinkeltje ‘Paradijsvogels’ aan de Gravenstraat of aan een tafeltje in een café. Mensen die Jan-Kees kennen, kijken niet op van Maria als ze aan de bar een ‘Cuarenta y Tres’ bestelt.
 
Het is goed bakkeleien met Jan-Kees. Met plagerijtjes, of bij onderhandelingen over verzamelobjecten en snuisterijen die hij uit zijn jas of tas tovert. Hij is ‘wars van onrecht en komt juist daardoor nogal eens in aanraking met de autoriteiten’.
 
Het is ook goed praten met ‘de Nachtburgemeester van de Vlasmarkt’. Van jong tot oud – ook jonge meiden en jongens die met hem veilig over de dingen van het leven kunnen praten. Jan-Kees is op zijn 71e leeftijdsloos en staat open voor iedereen.
 
Mensen als Jan-Kees maken van een stad een stad. Een stad verdient Paradijsvogels.
 
Stadshelden is een fotorubriek van Rob Marinissen voor Wij zijn De Stad. Mocht je een markante, interessante of unieke Middelburger kennen die je wil voordragen, stuur ons dan een berichtje.
 
Gerelateerd:
 
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg