Geplaatst op 12 december 2019

Stadshelden #4 – Truus ‘Roosje’ van ‘t Hoge

Wát een geweldige foto is dit! We keken al vaak omhoog naar de ramen van Truus, en vroegen ons dan af hoe de woonkamer eruit zou zien. Rob Marinissen en ‘Roosje’ geven het geheim nu prijs!

Roosje is op haar 86e létterlijk – en met afstand – de kleurrijkste dame van Middelburg. Vandaar dat deze editie van StadsHelden in kleur is. Wie haar in één van haar felgekleurde mantelpakjes door de stad ziet lopen zou nooit vermoeden dat Roosje samen met haar man die 8 jaar geleden overleed het grootste deel van haar werkzame leven in de bagger en binnenvaart heeft doorgebracht. Totdat ik bij haar op bezoek kom, thuis in hartje Middelburg en ik mijn schoenen onderaan de trap moet achterlaten. Ik woon zelf een deel van de tijd in Moskou waar je nooit op schoenen in huis loopt – net als in de stuurhut van een binnenvaartschip. Ik voel me gelijk thuis.

 

Als Roosje de deur naar haar woonkamer ‘en suite’ opent stap ik een museum binnen. Zoveel beeldjes, glaswerk, vintage kleding en poppen dat er nauwelijks plaats is om te zitten. Haar collectie kan een compleet seizoen van ’Tussen Kunst en Kitsch’ vullen. Als Roosje zo in één van haar ‘signature outfits’ midden in haar woonkamer staat is deze dame en haar collectie Kunst met een hoofdletter K.

Ik verklap nu al dat de volgende editie ook aan Roosje gewijd is. Dan weer in zwart-wit, maar met meer kleurrijke verhalen.

Stadshelden is een fotorubriek van Rob Marinissen voor Wij zijn De Stad. Mocht je een markante, interessante of unieke Middelburger kennen die je wil voordragen, stuur ons dan een berichtje.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/tag/stadshelden/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg