array(1) {
  [0]=>
  int(8911)
}

Stadshelden #4 – Truus ‘Roosje’ van ‘t Hoge

Wát een geweldige foto is dit! We keken al vaak omhoog naar de ramen van Truus, en vroegen ons dan af hoe de woonkamer eruit zou zien. Rob Marinissen en ‘Roosje’ geven het geheim nu prijs!

Roosje is op haar 86e létterlijk – en met afstand – de kleurrijkste dame van Middelburg. Vandaar dat deze editie van StadsHelden in kleur is. Wie haar in één van haar felgekleurde mantelpakjes door de stad ziet lopen zou nooit vermoeden dat Roosje samen met haar man die 8 jaar geleden overleed het grootste deel van haar werkzame leven in de bagger en binnenvaart heeft doorgebracht. Totdat ik bij haar op bezoek kom, thuis in hartje Middelburg en ik mijn schoenen onderaan de trap moet achterlaten. Ik woon zelf een deel van de tijd in Moskou waar je nooit op schoenen in huis loopt – net als in de stuurhut van een binnenvaartschip. Ik voel me gelijk thuis.

Als Roosje de deur naar haar woonkamer ‘en suite’ opent stap ik een museum binnen. Zoveel beeldjes, glaswerk, vintage kleding en poppen dat er nauwelijks plaats is om te zitten. Haar collectie kan een compleet seizoen van ’Tussen Kunst en Kitsch’ vullen. Als Roosje zo in één van haar ‘signature outfits’ midden in haar woonkamer staat is deze dame en haar collectie Kunst met een hoofdletter K.

Ik verklap nu al dat de volgende editie ook aan Roosje gewijd is. Dan weer in zwart-wit, maar met meer kleurrijke verhalen.

Stadshelden is een fotorubriek van Rob Marinissen voor Wij zijn De Stad. Mocht je een markante, interessante of unieke Middelburger kennen die je wil voordragen, stuur ons dan een berichtje.

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/tag/stadshelden/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een kijkje in de Kerstkeuken van Restaurant Scherp in Middelburg
Een kijkje in de Kerstkeuken van Restaurant Scherp in Middelburg

En wéér een mooie decemberverloting! Terwijl die van Hometown New Years Eve nog loopt mogen we nu ook iets heerlijks verloten van Restaurant Scherp. In dit geval kan er maar één de winnaar […]

13 dec 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg Winterstad: beelden van Ontmoetingsdag 2019
Middelburg Winterstad: beelden van Ontmoetingsdag 2019

Zeker, vorig jaar was het drukker aan het begin van de ontmoetingsdag. Dat heeft alles te maken met het feit dat ’s Heeren Loo (voorheen Arduin) dit jaar niet meedoet. Hoeveel medewerkers […]

13 dec 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Volharding loont: Richard van Reijen als barman in De Spot
Volharding loont: Richard van Reijen als barman in De Spot

Doorzettingsvermogen. Wilskracht. Volharding. Zomaar drie woorden waar we aan moesten denken toen we twee weken geleden een foto zagen van Richard van Reijen, achter de tap van De Spot. “Kijk, ik werk […]

13 dec 2019