Geplaatst op 09 februari 2020

StadsHelden #6 – Leon Beekman

Google op ‘Dutch Giant’ Olivier Richters en je stapt in de wereld van een 14-jarige slungel die in 8 jaar tijd transformeerde tot een gespierde reus. Stap op een gezellige avond Café De Heeren van Holland aan de Vlasmarkt binnen en je zou zomaar ’Middelburg Giant’ Leon Beekman tegen het 2.14 meter lange lijf kunnen lopen.
 
Dat is het verhaal van Oemoemenoe-speler Mitchell die Leon – een toen nog 160 kilo zware en game-verslaafde bouncer bij De Heeren – in het vizier kreeg en potentie zag in de goedmoedige reus die voor het gemak al zijn maten op een visitekaartje had laten drukken. Mitchell adviseerde Leon keer op keer om eens te googelen op Dutch Giant. Dat was het moment dat Leon (nu 22) radicaal de knop omdraaide en begon met een nieuwe levensstijl waarin fitness- en krachttraining centraal staan. Mitchell plantte het zaadje en Leon begon zelf aan een transformatie. Zijn gewicht ging van 160 naar 125 kilo. Dat gaat nu weer omhoog met pure spiermassa.
 
Leon’s nieuwe proporties vallen dubbel op als hij met trotse oma Anneke aan komt lopen voor onze StadsHelden shoot in het Amalia-park. Wat een fotograaf ook opvalt is de zachtaardige uitstraling van Leon. ‘Leonnetje is het liefste mannetje van Middelburg’ hoor ik uit de mond van een kleurrijke kroeguitbater in Middelburg. Cafébezoekers van De Heeren hebben zich wel eens geïntimideerd gevoeld door Leon in zijn rol als bouncer. Bij De Heeren meldt men dat Leon nooit betrokken is geweest bij één vechtpartij. ‘En dat is maar goed ook’. Sinds vorig jaar past Leon op andere deuren – die in Torentijd. Om in fotografentermen te blijven: goed gecast!
 
Stadshelden is een fotorubriek van Rob Marinissen voor Wij zijn De Stad. Mocht je een markante, interessante of unieke Middelburger kennen die je wil voordragen, stuur ons dan een berichtje.
 
Gerelateerd:
 
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg