Geplaatst op 16 november 2019

StadsHelden: een nieuwe fotorubriek door Rob Marinissen

Hoe tof is dit! Wij zijn De Stad krijgt vanaf dit weekend een nieuwe fotorubriek, met de titel ‘StadsHelden’! Niemand minder dan Rob Marinissen zal voor ons interessante, mooie en leuke Middelburgers gaan portretteren. Hij begint met Jan Piet de Klerk, die volgende week optreedt in De Oostkerk. De poster daarvan heb je misschien al zien hangen ergens. Dié foto maakte Rob dus ook.

Als je Rob (1964) nog niet kent is dat zeker geen schande. Het mag dan een echte Middelburger zijn; tussen 1982 en 2018 woonde en werkte hij ergens anders. Over heel de wereld eigenlijk. Het is ondoenlijk om hier in een paar zinnen samen te vatten wát hij allemaal heeft gedaan, maar reken maar dat het alles met fotografie heeft te maken. Met mooie fotografie vooral.

Voor ons persoonlijk spreken zijn jaren binnen de wereld van de popmuziek het meest tot de verbeelding. Hij begon ooit als een soort guerrillafotograaf, die bands als U2 vastlegde vanuit het publiek, om de foto’s vervolgens via advertenties in magazines te verkopen aan liefhebbers. Na zijn studie belandde hij al snel bij muziektijdschrift OOR. In die periode werkte hij met talloze beroemdheden, van internationale artiesten als Pearl Jam en PIXIES, tot Nederlandse als Bart Chabot en The Nits. Kijk maar eens op www.marinissencreative.com/celebrities-1/ en lees het mooie artikel in een PZC van 1989 (zie de links onderaan).

Nu is Rob dus terug in Middelburg. “Na al die bizarre jaren wil ik graag weer eens beetje normaal gaan doen.” Hij woont nog steeds deels in Moskou, waar zijn vrouw en dochter nu ook nog zijn, maar de kans is groot dat het gezin zich hier definitief gaat vestigen binnenkort. Hij vindt het fijn, om terug te zijn, en zijn vrouw houdt ook van Zeeland.

Momenteel is Rob vooral dingen aan het doen die hij leuk vindt. Zo is hij onder meer docent op CSW Toorop Talent College, waar hij de jonge leerlingen dingen bijbrengt over het creatief omgaan met al je zintuigen. En hij vindt het dus ook leuk om een serie te maken voor Wij zijn De Stad.

Nou dat vinden wij ook! Van harte welkom Rob!

En die foto die we van hem maakten, in het tunneltje bij Hof van Tange, gisteren? Die plek koos hij zelf uit. Ooit speelde hij namelijk in een band, genaamd Booster, met o.a. Marcel van den Driest. In dat tunneltje spoot hij de naam van de band al op de muur. Middelburgse graffiti van vóór de hoogtijdagen van de scene. Cool toch? Ook over Booster hebben we meer gevonden.

Check de links!

www.marinissencreative.com/

www.omroepzeeland.nl/…/Popfotograaf-weer-even-terug…

krantenbankzeeland.nl/…/1989-09-30/edition/0/page/21

krantenbankzeeland.nl/…/1983-03…/edition/null/page/1

www.marinissencreative.com/about


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg